01 - Nooit Gedacht
VZOD houdt punten in Kudelstaart

VZOD houdt punten in Kudelstaart


Geplaatst op: 18 april 2017

De korfballers van VZOD/FIQAS kregen afgelopen zaterdag bezoek van het op de vijfde plaats staande NEXUS uit Schiedam. De uitwedstrijd in Schiedam werd door VZOD/FIQAS nipt met 15-16 gewonnen. Geen gemakkelijke tegenstander dus. En dat bleek ook wel, zeker in de eerste helft. De bezoekers namen brutaal het initiatief en de thuisploeg liet dat enigszins gelaten gebeuren. Natuurlijk stond er een stevige wind over het sportpark aan de Wim Kan dreef en had VZOD/FIQAS er voor gekozen om de eerste helft tegen wind te spelen. Maar het zou te gemakkelijk zijn om de wind de schuld te geven. Er werd niet met overtuiging gespeeld en er werden onnodige plaats fouten gemaakt aan Kudelstaartse kant. Via 2-2 stond er halverwege de eerste helft een 2-5 stand op het scorebord. Doelpunten waren schaars deze middag. Langzaam kwamen de blauw/zwarten wat beter in de wedstrijd en werd de achterstand iets kleiner. Via een afstandsschot bepaalde Thomas van der Zwaard de ruststand op 5-6.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, kansen aan beide kanten zonder dat deze afgemaakt werden. Hierdoor bleef de stand lange tijd een 7-8. Coach Cor Loef liet “good-old” Martijn Vervark al geruime tijd warm lopen, met de bedoeling hem in de aanval in te zetten na het vallen van de gelijkmaker. Het liep anders:  NEXUS bracht de marge op twee punten: 7-9. Waarna Vervark als nog werd ingezet voor Eric Spaargaren. Vervark drukte direct zijn stempel op de wedstijd door binnen vijf minuten twee keer de korf te vinden. VZOD/FIQAS drukte daarna door en trok het initiatief naar zich toe. Via doelpunten van onder andere Jessica Zijerveld en Chiel van Leeuwen was de stand nog vijf minuten later 12-9 in het voordeel van de thuisploeg. In deze tien minuten liet VZOD/FIQAS zien waarom het op de tweede plaats staat. Daarna dacht men de buit binnen te hebben en werd er weer een tandje terug geschakeld. Hier door kreeg de wedstrijd nog een spannend slot. Bij een 13-12 stand maakte de sterk spelende Chiel van Leeuwe in de laatste minuut aan alle twijfel een einde, door een toegekende strafworp te benutten: 14-12. Volgens coach Cor Loef na afloop: “Een nuttige, maar zeker geen goede overwinning. “ De volgende wedstrijd is op 6 mei tegen Madjoe in Rijnsburg.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VZOD houdt punten in Kudelstaart

De korfballers van VZOD/FIQAS kregen afgelopen zaterdag bezoek van het op de vijfde plaats staande NEXUS uit Schiedam. De uitwedstrijd in Schiedam werd door VZOD/FIQAS nipt met 15-16 gewonnen. Geen gemakkelijke tegenstander dus. En dat bleek ook wel, zeker in de eerste helft. De bezoekers namen brutaal het initiatief en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: