001 - Escaperoom aglemeen
Laatste serie ‘Aalsmeer Leest’ van Monic Persoon nu te zien in Boekhuis

Laatste serie ‘Aalsmeer Leest’ van Monic Persoon nu te zien in Boekhuis


Geplaatst op: 18 april 2017

Men neme een Aalsmeerder, een boek en een favoriete leesplek. Zie daar het concept van Aalsmeer Leest, een langlopende fotoserie van Monic Persoon in opdracht van het Boekhuis. Na acht jaar en precies honderd portretten hangt de laatste serie nu in de winkel.

Zo eenvoudig als het idee, zo krachtig zijn de portretten van Monic. Gedurende acht jaar fotografeerde zij elk kwartaal vijf Aalsmeerders met hun favoriete boek op een door hen zelf gekozen locatie. Dat leverde zeer uiteenlopende beelden en boeken op, die toch iets gemeen hebben: concentratie op de gezichten, weergegeven in scherpe zwart-witportretten. Soms gewoon thuis op de bank of in de tuin, soms in bed, op een boot of op een bankje in het park. Zo verschillend als de locatie zijn ook de gekozen boeken, van zwaar literair werk tot romantisch niemendalletje of lokale lectuur. De lezer bepaalt, de fotografe registreert.

Na honderd portretten komt de serie ten einde. De laatste vijf foto’s zijn nog tot de zomer te zien in het Boekhuis aan Zijdstraat 12. Op de foto’s in deze laatste reeks staan: Ineke van Dam, Anita van Leeuwen, Astrid, Rita en Ella Breuker, Jonas en Fabian Hoffscholte en Reint Baarda. Er zijn plannen voor een expositie en een uitgave met de complete serie. De mogelijkheden daartoe worden momenteel onderzocht.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste serie ‘Aalsmeer Leest’ van Monic Persoon nu te zien in Boekhuis

Men neme een Aalsmeerder, een boek en een favoriete leesplek. Zie daar het concept van Aalsmeer Leest, een langlopende fotoserie van Monic Persoon in opdracht van het Boekhuis. Na acht jaar en precies honderd portretten hangt de laatste serie nu in de winkel. Zo eenvoudig als het idee, zo krachtig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: