Eerste overwinning voor De Vinken F1

Geplaatst op: 18 april 2017

Op het veld zou de F1 teams gaan treffen die ook beginners waren.  Echter de eerste wedstrijd op het veld werd ook weer dik verloren.  Maar dan: zaterdag 15 april stond het team van De Vinken F1 weer fris en fruitig in het veld. De wedstrijd werd gespeeld tegen KVA uit Amstelveen.  Scheidsrechter Wilma blies op haar fluitje en de wedstrijd ging van start. Wat er vervolgens gebeurde had niemand durven dromen of verwacht. Al in de eerste minuut vielen er twee doelpunten voor De Vinken!! Door een goede verdediging kwam de bal in handen van De Vinken en konden Maud en Benthe scoren via een afstandsschot.  Langs de kant stonden ouders vol ongeloof te juichen.
Maar wat was nu het geheim van deze start? De bemoedigende videoboodschap van teamgenootje Anouk, invalster Senna, die een mascotte had meegenomen, of de vele supporters die langs de kant stonden? Het maakte dat de jonge meiden goed doorgingen, waardoor het 4-0 werd in de eerste 10 minuten.  Uiteindelijk was de stand bij rust 7-1, door een goede verdediging van Amber en Sophie, waardoor KVA geen kans zag om de te scoren.

Na de rust dachten de meiden van De Vinken misschien iets te makkelijk, waardoor KVA even terug kwam tot 7-3. De ouders langs de kant werden zenuwachtig en hoopten dat De Vinken hun voorsprong niet weg zouden geven. Maar de meiden van De Vinken hadden hun vechtlust weer terug, zodat het binnen korte tijd 9-3 werd. Sophie zag kans om te scoren net als Senna.  Aanvoerster Amber was zodanig fanatiek in het verdedigen dat  de gaten in haar legging waren gekomen. Door goed samenspel van de meiden konden Benthe en Maud nog weer tot scoren komen en werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 12-4. Yes!!

Vol goede moed is het jongste team van De Vinken begonnen aan de veldcompetitie, onder leiding van coaches Dorien en Zoë. In de zaal hadden zij hun eerste  wedstrijdjes gespeeld met als resultaat dat er nog veel en dik verloren werd. Op het veld zou de F1 teams gaan treffen … Lees meer »