De Vinken knokt bij vlagen

Geplaatst op: 18 april 2017

Het vlaggenschip van De Vinken heeft zaterdag de punten helaas niet mee naar huis weten te nemen uit Badhoevedorp. De wedstrijd kende een wisselvallig verloop, zowel in het spel van beide ploegen als in de beslissingen van de scheidsrechter. De laatste tien minuten, waarin De Vinken duidelijk de overhand had, waren helaas te kort om de achterstand goed te maken. De eindstand van 15-14 zorgt ervoor dat De Vinken blijft steken op negen punten en een vierde plek in poule 3H.

De Vinken start de wedstrijd tegen Badhoevedorp/Mik met de gebruikelijke opstelling. Al snel wordt duidelijk dat de scheidsrechter geen fysiek contact duldt. De eerste fase wordt gekenmerkt door spelhervattingen, vrije ballen en strafworpen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt aan de Vinkenzijde; een vrije bal zorgt voor een stand van 0-1. Deze voorsprong houdt niet lang stand, Badhoevedorp komt gelijk door een kleine kans te scoren. Na de 1-1 blijft het gelijk op gaan. De tien doelpunten die volgen, worden met name gescoord uit standaardsituaties. Vijf strafworpen, één vrije bal en vier velddoelpunten zorgen voor een gelijke stand van 6-6. De Vinken komt in het laatste deel van de eerste helft moeilijk tot scoren, wat uiteindelijk leidt tot een achterstand van 8-6 met rust.

Meer agressie en inzet is nodig om deze achterstand om te buigen naar een voorsprong, het wordt knokken voor de punten vandaag. De Vinken komt strijdlustig uit het kleedkamertje. Het verschil van twee2 doelpunten blijft tot de 11-9. Hierna weet Badhoevedorp de voorsprong nog te vergroten tot een verschil van vier. Met nog tien minuten op de klok begint De Vinken aan een inhaalrace. De combinaties worden gezocht en het spel is in deze laatste fase goed.De Vinkeveners weten de achterstand om te buigen naar een gelijke stand van 14-14. Met nog maar één minuut op de klok weet Badhoevedorp van grote afstand te scoren en met dit gelukje aan hun zijde eindigt de wedstrijd met een stand van 15-14.

De komende twee weken mag De Vinken zich opmaken voor de streekderby: 6 mei om 15.30u op Sportpark De Molmhoek start de wedstrijd tegen Atlantis.

Het vlaggenschip van De Vinken heeft zaterdag de punten helaas niet mee naar huis weten te nemen uit Badhoevedorp. De wedstrijd kende een wisselvallig verloop, zowel in het spel van beide ploegen als in de beslissingen van de scheidsrechter. De laatste tien minuten, waarin De Vinken duidelijk de overhand had, … Lees meer »