0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec
Aalsmeer in landelijke top 3 van stijgers voor elektrische laadpalen

Aalsmeer in landelijke top 3 van stijgers voor elektrische laadpalen


Geplaatst op: 18 april 2017

Veel gemeenten maken momenteel een inhaalslag door meer openbare laadpalen beschikbaar te stellen. Zo ook Aalsmeer. Aalsmeer staat nu landelijk in de top drie van stijgers samen met Amstelveen en Uitgeest. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Over Morgen die onderzoek uitgevoerde naar de toekomst van elektrisch rijden en openbare laadpalen in alle 390 gemeenten in Nederland.

 

Experts zijn het erover eens dat de vraag naar elektrische auto’s in Nederland de komende jaren onverminderd zal stijgen. Om aan deze vraag te voldoen brengen steeds meer automerken elektrische auto’s op de markt. Een belangrijke randvoorwaarde voor deze opmars is tijdige beschikbaarheid over voldoende openbare laadpalen.

 

Wethouder Duurzaamheid Jop Kluis: ‘Vooral vorig jaar hebben we behoorlijk ingezet op de plaatsing van extra laadpalen. Op dit moment hebben we, naast vele privé laadpalen ook circa 25 openbare laadpalen in de gemeente Aalsmeer. Hierdoor scoren we nu bij de top drie van stijgers voor elektrische laadpalen in Nederland.  Als gevolg hiervan zij we ook gestegen op de landelijke en provinciale ranglijst van gemeenten met laadpalen. Landelijk staan we nu op de 33e plaats en op de provinciale lijst staan we op de achtste plek. Een mooi resultaat, waardoor we in Aalsmeer goed zijn voorbereid op een stijging van het aantal elektrische auto’s.‘

 

Adviesbureau Over Morgen, die de analyses heeft uitgevoerd op basis van data-analyses en toekomstprognoses voor elektrisch rijden en openbaar laden, noemt het opvallend dat er zulke grote verschillen zijn tussen gemeenten. De hoge scores van gemeenten als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn op zich niet verrassend, omdat deze steden al jaren investeren in uitbreiding van hun laadnetwerk. Rotterdam en Den Haag hebben dit jaar wel van plaats gewisseld in de ranglijst. De top 10 stijgers ten opzichte van vorig jaar zijn: Uitgeest, Amstelveen, Aalsmeer, Renkum, Binnenmaas, Vught, Barneveld, Nieuwkoop en Ouder Amstel.

 

Meer informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal vindt u op www.aalsmeer.nl/laadpaal 


Laatst bewerkt op: 18 april 2017 16:25

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer in landelijke top 3 van stijgers voor elektrische laadpalen

Veel gemeenten maken momenteel een inhaalslag door meer openbare laadpalen beschikbaar te stellen. Zo ook Aalsmeer. Aalsmeer staat nu landelijk in de top drie van stijgers samen met Amstelveen en Uitgeest. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Over Morgen die onderzoek uitgevoerde naar de toekomst van elektrisch rijden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: