HVM JB2 kampioen!

Geplaatst op: 18 april 2017

De wedstrijd kwam op gang en snel was duidelijk dat beide partijen er vol voor gingen. De eerste 2 kansen liet HVM onbenut, maar bij de 3edoelpoging kwam HVM op voorsprong. Fantastisch 1-0. Kat in bakkie? Waterland liet zich niet onbetuigd. Vlot werd het 1-1. En voor de rust, hoe kon het, kwamen de Waterlanders op 1-2 voorsprong. Met de jongens in bezorgde toestand, had de coach een hoop te fixen. Een voorsprong hebben in de rust, was in geen enkele pot vanzelfsprekend, maar dit was toch geen sombere bui?

De jongens, gingen opnieuw volle bak in de 2e helft. Met meer overtuiging en een aantal prachtige passeer acties, recht in elkaars stick speelacties en wie rent om het hardst acties later, maakte HVM de gelijkmaker. Een triomf steeg op bij de jongens en het trotse publiek van HVM. Winnen als een nummer 1 betaamd, zou het kunnen? Waterland benutte een strafcorner niet, maar Mijdrecht kwam op winst 3-2, gevolgd door een 4-2. De comfortabele 2 punten voorsprong was niet van lange duur: 4-3. Het score bord tikte de 5-3 aan, maar deze 5e bal in het doel van Waterland was discutabel en werd door de scheidsrechters afgekeurd. Een chapeau overigens voor hun verdienstelijke prestatie! De laatste seconden werden afgeteld door de koortsachtige ouders van HVM. Met 4-3 eindstand had Mijdrecht gewonnen. De jongens kwamen als kampioenen het veld af en hebben nog 2 wedstrijden te gaan. In het eigen clubhuis werd met wat lekkers en een drankje getoost op het kampioenschap. Nu nog op weg naar ongeslagen kampioen.

Op zaterdag 15 april, kort na het middag uur was het spectaculair op veld 1 van hockey vereniging in Mijdrecht. De JB2 (jongens 14 tot 16 jaar), de nummer 1 in de poule, speelden tegen de sterke nummer 2: Waterland. De wedstrijd kwam op gang en snel was duidelijk dat … Lees meer »