001 - Escaperoom aglemeen

38 legakkers Vinkeveen verkocht: opbrengst 440.000 euro


Geplaatst op: 19 april 2017

Van de 44 legakkers in de Vinkeveense Plassen die te koop staan zijn er dinsdag 38 verkocht. De opbrengst van de veiling is 440.000 euro.

De smalle eilandjes zijn ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. Het recreatieschap vindt het onderhoud te duur en wil ze daarom onderbrengen bij particulieren. De eilandjes werden dinsdag geveild in het dorpshuis in Vinkeveen.

Het laagste bedrag voor een legakker was duizend euro. De "duurste" legakker leverde 50.000 euro op. "Geen idee waarom die zoveel opbracht", aldus een woordvoerder van het recreatieschap.

"GESLAAGDE VEILING"

Wethouder Anco Goldhoorn is tevreden. "We hebben een uiterst geslaagde veiling gehad. We hebben zeker gesteld dat de legakkers veiliggesteld zijn.Er is zoveel door particulieren gekocht. Dat doen ze niet als ze het niet in stand willen houden."

Op de legakkers mag niet worden gebouwd. Illegaal bouwen kan een boete van 50.000 euro opleveren. "Ook al bouw je een glijbaantje", aldus Goldhoorn.

In de toekomst verandert dit mogelijk. De gemeente De Ronde Venen onderzoekt of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden, zodat bepaalde bebouwing mogelijk wordt.

ONDERHOUDEN

De zes legakkers die niemand wilde kopen blijven wel zoveel mogelijk onderhouden door het recreatieschap. "Ze moeten wel behouden blijven", aldus de woordvoerder.

De 440.000 euro die de veiling opbracht wordt verder geïnvesteerd in de Vinkeveense Plassen.

Laatst bewerkt op: 19 april 2017 18:39

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

38 legakkers Vinkeveen verkocht: opbrengst 440.000 euro

Van de 44 legakkers in de Vinkeveense Plassen die te koop staan zijn er dinsdag 38 verkocht. De opbrengst van de veiling is 440.000 euro. De smalle eilandjes zijn ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. Het recreatieschap vindt het onderhoud te duur en wil ze daarom onderbrengen bij particulieren. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: