02 - Senior  sportief actief 2e week

VIOS MusicKidz gaat door


Geplaatst op: 25 februari 2012

Afgelopen vrijdagavond vond ik clubgebouw De Notenkraker onder grote publieke belangstelling een bijzondere MusicKidz les plaats. In deze les lieten de kinderen aan hun ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes zien en horen wat zij in 20 lessen van een uur allemaal geleerd hebben. Aan het einde kregen alle 16 MusicKidz uit handen van de juffen Sabina en Joyce een mooi diploma en ging de groep nog even gezellig op de foto.

Sinds een aantal jaren is het voor kinderen vanaf 7 jaar mogelijk om een gratis muziekopleiding te volgen bij muziekvereniging VIOS. Met een uitgebalanceerd lespakket krijgen de kinderen in een half jaar tijd een goed beeld van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen en worden een aantal basisvaardigheden aangeleerd. De lessen beginnen in september en eindigen in februari. De opleiding is gratis door een bijdrage uit het Rabo Dichtbijfonds.
Dit jaar is de opleiding voor het eerst met 7 lessen verlengd tot aan de zomervakantie. Daarmee overbrugt VIOS de anders lange periode tot september wanneer de vervolglessen en andere opleidingen starten. Kinderen die daar oud genoeg voor zijn kunnen dan in september met les op een blaas- op percussie-instrument beginnen. Kinderen die daar nog te jong voor zijn kunnen naar de blokfluitklas of, en dat is dit jaar voor het eerst, kunnen deelnemen aan "MusicKidz het vervolg". Hier gaan de kinderen gericht aan het werk met specifieke blaas- en slagwerkinstrumenten en wordt de muzikaliteit in algemene zin verder gevormd.

Het MusicKidz project wordt gecoördineerd door Sabina Hoogerdijk. Ook voor aanmeldingen kunt u bij haar terecht. Zij is bereikbaar via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 242343.
Voor foto's van en informatie over muziekvereniging VIOS kunt u terecht op www.vios-midrecht.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS MusicKidz gaat door

Afgelopen vrijdagavond vond ik clubgebouw De Notenkraker onder grote publieke belangstelling een bijzondere MusicKidz les plaats. In deze les lieten de kinderen aan hun ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes zien en horen wat zij in 20 lessen van een uur allemaal geleerd hebben. Aan het einde kregen alle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: