SV Hertha 1 legt het af tegen Sportief 1

Geplaatst op: 23 april 2017

Op een winderige zaterdagmiddag trad SV Hertha 1 aan tegen Sportief 1. Het was voor sommige spelers een bijzondere wedstrijd, want in de Woerdense Verlaat wonen heel wat bekenden. Het was dan ook een drukke middag vol sportiviteit en gezelligheid. Voor deze speciale gelegenheid kwam DJ de Jas vanaf 15:00 draaien in de overvolle Hertha kantine.

SV Hertha begon zeer sterk aan deze wedstrijd. In de eerste minuten was er al de nodige dreiging met twee opeenvolgende corners, waarvan de tweede uitmondde in een hard schot vanaf de 16 -meterlijn. Deze vloog echter over de goal heen. Maar reeds in de 5e minuut was het wel raak voor Hertha: vanuit de verdediging werd de bal hard naar voren geschoten. Deze viel over de verdediging van Sportief waarna Hertha’s linksbuiten Stefan de bal vol op zijn slof nam. Vanaf zo’n 20 meter vloog de bal hard in de verre hoek, Sportief’s keeper was volledig kansloos; 1-0.

Vervolgens ging het spel geruime tijd op en neer.  Hertha kwam eerst nog goed weg nadat keeper Kelvin flink miszat, de bal kon nog net op de doellijn worden weggekopt. Vervolgens herpakte de jonge keeper zich goed en verrichte een paar zeer goede reddingen. Maar in de 37e minuut werd er plotseling toch gescoord door Sportief. Bij een corner kon er vrij makkelijk worden ingekopt; 1-1. Sportief kreeg nog wel een kans, maar dat schot verdween huizenhoog over op het achterliggende veld. De teams gingen met een gelijkspel de kleedkamer in.

Sportief had blijkbaar de juiste suikerklontjes voor in de thee, want zij kwamen een stuk sterker tevoorschijn na de pauze. Reeds in de 50ste minuut was het raak. Er kon te gemakkelijk vanaf randje 16 ingeschoten worden en de bal landde keurig in de hoek; 1-2. Vervolgens probeerde SV Hertha wat terug te doen, een knap schot kon nog net worden gepareerd door de keeper. Daarna was de koek op voor Hertha en bleek het team niet voor de eerste keer dit seizoen geen schim meer van de 1e helft. In de 60e minuut viel dan ook de verdiende 1-3 en het publiek kon aanvoelen dat de wedstrijd gespeeld was. Direct daarna werd er nog van grote afstand net over geschoten door Sportief. Bij die actie struikelde Hertha’s keeper en raakte daarbij geblesseerd. De jonge keeper Wouter mocht vervolgens debuteren in het eerste van SV Hertha. Ondanks een prima invalbeurt met verschillende belangrijke reddingen moest hij toch een keer de bal uit het net vissen. Door knullig balverlies van Hertha scoorde Sportief nog een keer en zette daarmee de teleurstellende eindstand op de scorebord: 1-4. In de laatste minuut, nadat twee wissels bij Hertha was er nog een mooie kans van de ervaren buitenspeler Jorg. De keeper van Sportief liet zich echter niet verrassen en wist het schot nog net uit de hoek te tikken. Ondanks de nederlaag ontstond er toch nog een mooi feestje in de prachtige kantine van Hertha en ging DJ de Jas nog even goed los. Dit toonde maar weer eens aan hoe goed de sfeer is geworden bij Hertha sinds de vernieuwing van de accommodatie.

Op een winderige zaterdagmiddag trad SV Hertha 1 aan tegen Sportief 1. Het was voor sommige spelers een bijzondere wedstrijd, want in de Woerdense Verlaat wonen heel wat bekenden. Het was dan ook een drukke middag vol sportiviteit en gezelligheid. Voor deze speciale gelegenheid kwam DJ de Jas vanaf 15:00 … Lees meer »