Titel voor KDO in zicht na sensationele zege op directe concurrent Alphen

Geplaatst op: 25 april 2017

De toon werd direct gezet door de vele jeugdige supporters van Alphen, die bij het betreden van het veld rookpotten afstaken in de clubkleuren. Doelman Jesper Oudshoorn was er niet van onder de indruk. maar de verdediging van KDO misschien wel. Direct na de aftrap volgde namelijk al de eerste levensgrote kans voor Alphen. Van zeer dichtbij schoot sterspeler Marwan Fennich net naast tot opluchting van de vele meegereisde Kwakelse supporters. Enkele minuten later volgde de eerste treffer van de middag. In de 3e minuut kopte spits Mathijs van Rijn de perfect getrapte corner van Rick Kruit feilloos binnen. Nog geen 2 minuten later stond er zelfs de 0-2 al op het bord. Een fout in de verdediging van Alphen werd direct afgestraft door Rick Kruit. Kruit ontving de bal iets over de middenlijn en had toen al gezien dat de keeper van Alphen te ver voor zijn goal stond. Met een mooie streep verschalkte hij de keeper, die alleen nog maar achter de bal aan kon sprinten, maar het wonderschone doelpunt niet kan voorkomen. Dolle vreugde bij alle meegereisde supporters, een droomstart.

En het hield maar niet op want in de 16e minuut maakte spits Mathijs van Rijn zijn tweede doelpunt van de middag na een sterke individuele actie lanks de linkerzijlijn. Mathijs snelde langs zijn directe tegenstander en schoot beheerst in de korte hoek onder de doelman van Alphen. Ongeloof bij Alphen en een sensationele start van deze topper in 3A.

De periode die hierop volgde was al net zo sensationeel als het eerste kwartier. Alphen werd gevaarlijker, met Fennich in de hoofdrol. De sterk spelende nummer 9 lag de bal panklaar achter de Kwakelse verdediging. Centrale verdediger Joris Kortenhorst kon alleen maar aan de noodrem trekken om de nummer 10 te stuiten met een terechte penalty en een gele kaart tot gevolg. De spits liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot onberispelijk de eerste Alphense treffer tegen de touwen. Nog geen 3 minuten later was het wederom Fennich die de bal op de stip mocht leggen namens Alphen na een ongelukkige overtreding van Nick Smits. Ook deze schoot hij zonder aarzelen binnen, waardoor Alphen weer helemaal terug was in de wedstrijd.

Met Alphen vol in de aanval en overal druk zettend kwamen daar uiteraard kansen voor KDO. Vlak voor rust was het middenvelder Bart Hoving die na een mooie aanval het beslissende tikje tegen de bal gaf. De scheidsrechter keurde tot verbazing van de spelers het doelpunt af wegens buitenspel. Alphen komt goed weg en leefde dus nog.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Alphen in de aanval en KDO loerend op een gevaarlijke counter. Nick Smits had ondertussen het veld verlaten en Thijs Plasmeijer was zijn vervanger. De jonge speler kreeg enkele minuten na rust direct zijn eerste kans. Echter werd zijn schot half geblokt en verdween de bal net naast de paal. Het spel golfde op en neer en de Kwakelse supporters hielden het bijna niet meer van de spanning, veelal fungerend als assistent coaches om de overwinning over de streep te schreeuwen. Hier en daar een klein kansje voor Alphen maar tot een grote kans kwam het niet meer.

Mathijs van Rijn was dan nog dichtbij een doelpunt maar zijn inzet miste kracht waardoor de bal van de lijn kon worden gehaald. Alphen bleef rustig en speelde bedachtzaam, loerend op die ene kans. Maar die ene kans was nog voor KDO vlak voor tijd. Bart van der Tol schoot uit een vrije trap op een gevaarlijke plek echter net naast. In de 85e minuut moest de nummer 10 van Alphen eruit met een blessure. De wissels waren op, dus het team moest noodgedwongen verder met 10 man.

Na een lange blessuretijd floot de scheidsrechter af en zijn de zwaarbevochten 3 punten dan eindelijk binnen. Een groot gejuich barstte los en spelers en trainers vielen elkaar in de armen. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen was gewonnen en het kampioenschap is in zicht. De volgende horde is de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. Een wedstrijd dat volledig in het teken staat van het Ronald McDonald Kinderfonds. Tijdens deze derby worden er loten verkocht (€ 1,- per stuk). Na afloop van de wedstrijd zullen de 10 winnende lotnummers in de kantine bekend worden gemaakt, waarna een trotse prijswinnaar direct zijn prijs kan ophalen. Verdere details omtrent de spraakmakende kunnen jullie aan het eind van de week vinden op de website van KDO.

Tot slot willen wij alle naar Alphen meegereisde supporters hartelijk danken voor de steun! Dit heeft er mede voor gezorgd dat we de 3 peperdure punten mee naar De Kwakel konden nemen. Wij hopen uiteraard dat jullie aankomende zondag wederom in grote getalen aanwezig zullen zijn.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Nick Smits (45e Thijs Plasmeijer), Timo Kas, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits,  Menno Lingeman, Bart van der Tol, Bart Hoving, Rick Kruit (90+ Erik Verbruggen) Mathijs van Rijn en  Joeri Stange.