02 - Senior  sportief actief 2e week
Feestelijke heropening Wereldwinkel Aalsmeer

Feestelijke heropening Wereldwinkel Aalsmeer


Geplaatst op: 25 april 2017

Eind maart was de Wereldwinkel in de Zijdstraat een week lang gesloten. Tijdens die week was een hele groep vrijwilligers druk met een echte opfrisbeurt van de winkel. Een nieuw logo, een nieuwe kast voor het grote assortiment fairtrade levensmiddelen en heel veel schilderen. Afgelopen vrijdag 21 april is de Wereldwinkel onder grote belangstelling feestelijk heropend door wethouder Jop Kluis. Samen met de voorzitter van de Wereldwinkel, Miekje Hoffscholte onthulde hij de nieuwe buitenkant van de winkel. Na het officiële gedeelte werd er getrakteerd op een fairtrade smoothie of sapje en kon iedereen de winkel bewonderen.  

 

In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.  In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zo kunnen ze een beter bestaan opbouwen.

 

Door fairtrade producten te kopen steunt u deze mensen en werkt u mee aan een eerlijkere verdeling van de welvaart in de wereld. Bent u misschien op zoek naar fairtrade koffie, thee of suiker voor uw bedrijf? Kijk dan eens op de webshop van de Wereldwinkel. Bestellingen vanaf 50 euro worden gratis bezorgd in Aalsmeer en directe omgeving. U vindt de Wereldwinkel in de Zijdstraat 15. Kijk voor meer informatie op www.wereldwinkelaalsmeer.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke heropening Wereldwinkel Aalsmeer

Eind maart was de Wereldwinkel in de Zijdstraat een week lang gesloten. Tijdens die week was een hele groep vrijwilligers druk met een echte opfrisbeurt van de winkel. Een nieuw logo, een nieuwe kast voor het grote assortiment fairtrade levensmiddelen en heel veel schilderen. Afgelopen vrijdag 21 april is de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: