02 - Senior  sportief actief 2e week
Nieuwe service: thuis laten bezorgen van paspoort of identiteitskaart

Nieuwe service: thuis laten bezorgen van paspoort of identiteitskaart


Geplaatst op: 25 april 2017

Inwoners van De Ronde Venen kunnen vanaf 1 mei 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis of op het werk laten bezorgen. Inwoners die van deze service gebruik willen maken, hoeven niet meer naar het gemeentehuis te komen om hun document op te halen. Het bezorgen kost € 4,95, of € 9,50 als er meerdere documenten op één adres worden afgeleverd. De aflevering kan in elke plaats in Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het bezorgen is een proef, na een half jaar wordt gekeken op het definitief wordt ingevoerd.

Het laten bezorgen van paspoort of identiteitskaart past volgens burgemeester Maarten Divendal goed in de gemeentelijke dienstverlening. ,,We willen het makkelijker maken voor de inwoners en aansluiten bij wat hen goed uitkomt. Deze bezorgservice is een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of tijdens kantooruren niet naar het gemeentehuis kunnen komen vanwege drukke werkzaamheden. Ze kunnen de documenten laten brengen naar het adres dat hen het best uitkomt en op het moment dat het hen het best schikt.’’

Aanvragen paspoort ongewijzigd

Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart verandert niet. Daarvoor dient de inwoner naar het gemeentehuis te komen, onder andere in verband met de pasfoto die nodig is voor het reisdocument en het afnemen van vingerafdrukken. Is het document gereed, dan ontvangt de aanvrager een sms en kan via een speciale website worden aangegeven of dat men het wil laten bezorgen of dat het wordt opgehaald in het gemeentehuis. Als niets wordt doorgegeven, dan gaat de gemeente er vanuit dat het paspoort wordt opgehaald.

Bezorging

Wordt gekozen voor laten bezorgen, dan levert de gemeente het document verzegeld aan bij bezorgbedrijf AMP Groep. Van AMP Groep krijgt de aanvrager bericht dat een bezorgafspraak kan worden gemaakt. Dat kan via de website of telefonisch. Op de dag van de bezorging krijgt de aanvrager een mail of sms met informatie over de bezorger (inclusief foto) en het tijdstip van de bezorging. Dit is een tijdvak van twee uur. Bijvoorbeeld van 10.00 tot 12.00 uur. Het bezorgen van de documenten kan tijdens de proefperiode op maandag tussen 8.00 en 19.30 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 15.30 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur.

Laatst bewerkt op: 25 april 2017 09:10

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe service: thuis laten bezorgen van paspoort of identiteitskaart

Inwoners van De Ronde Venen kunnen vanaf 1 mei 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis of op het werk laten bezorgen. Inwoners die van deze service gebruik willen maken, hoeven niet meer naar het gemeentehuis te komen om hun document op te halen. Het bezorgen kost € 4,95, of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: