001 - DenOuden
Cursus jeugdschaak bij Denk en Zet

Cursus jeugdschaak bij Denk en Zet


Geplaatst op: 25 april 2017

Namens Sportservice De Ronde Venen heeft schaakvereniging Denk en Zet meegedaan met Kies je Sport. Wij hebben daarvoor een cursus van 5 lessen schaken voor beginners aangeboden. Kinderen van alle basisscholen worden gestimuleerd om aan sport te doen. Zij kunnen uit een overzichtelijk boekje kiezen met welke sport ze kennis willen maken.

Voor de  schaakcursus hadden 8 enthousiaste jongeren zich aangemeld: Tony Komst, Alexandros Bakker, Ruben Niekus, Caspar Niekus, Wesley Springintveld, Simon Brand, Sem Andreas en Jelmer Zuiker.

Cursusleider Huub Rijsbergen behandelde met laptop en scherm in 5 lessen allerlei theorie onderwerpen, zoals het schaakbord en de stukken, de loop van de stukken, de pion, aanvallen en slaan, verdedigen, schaak en mat enz. dit met de bijbehorende regels van het schaakspel. 

Na de theorieles werd onder begeleiding op het schaakbord geoefend en het geleerde in de praktijk gebracht. Zeker in het begin wordt er vooral gelet op de loop van de stukken en de schaakregels. 

Is schaken ook een sport? Het is veel oefenen, waar je fit voor moet zijn om een goede partij te kunnen spelen. Het is wel een denksport, maar je moet ook proberen je tegenstander te slim af te zijn om hem of haar te verslaan. Niemand wil verliezen, ook schakers niet. Ook bij schaken hoort trainen en een gezonde spanning om beter te worden net zoals bij andere sporten. 

De cursus werd de laatste avond afgesloten met een lesje theorie en een partijtje schaak. Als afsluiting reikte Huub Rijsbergen mooie certificaten aan de deelnemers uit. 

Om de kennismaking met de schaaksport verder uit te breiden, werden alle deelnemers uitgenodigd om vrijblijvend nog 4 proeflessen mee te draaien met de overige jeugdleden van de club om te kijken of ze schaken écht leuk vinden.

Na die proeflessen kunnen ze aangeven of ze met schaken door willen gaan.

Kees Kentrop
Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus jeugdschaak bij Denk en Zet

Namens Sportservice De Ronde Venen heeft schaakvereniging Denk en Zet meegedaan met Kies je Sport. Wij hebben daarvoor een cursus van 5 lessen schaken voor beginners aangeboden. Kinderen van alle basisscholen worden gestimuleerd om aan sport te doen. Zij kunnen uit een overzichtelijk boekje kiezen met welke sport ze kennis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: