02 - Senior  sportief actief 2e week
Veel belangstelling info-avond Vrijeschool-afdeling Eendracht

Veel belangstelling info-avond Vrijeschool-afdeling Eendracht


Geplaatst op: 28 april 2017

De informatie-avond  van Vrije School Groene Hart, de Vrijeschool-afdeling die komend schooljaar bij voldoende belangstelling wordt geopend door Openbare Basisschool De Eendracht, trok veel bezoekers. Omdat aanmelden mogelijk is tot 10 mei en hierna wordt bekeken of de school van start kan gaan, werd er aandachtig geluisterd naar de plannen. Dinsdag 9 mei vindt een informatiemarkt plaats, vanaf 19.45 uur in De Eendracht.

 

De bezoekers, allemaal ouders die wilden weten of dit onderwijs het komend schooljaar iets voor hun kind kan betekenen, zaten op het puntje van hun stoel. Eerst werd een globaal beeld geschetst door initiatiefneemster Margreet Weenink. Zij ijvert al ruim een jaar voor vrijeschool-onderwijs in De Ronde Venen, omdat het huidige onderwijsaanbod sterk cognitief gericht is en volgens haar niet genoeg aandacht biedt voor het kind als geheel.

Vooroordelen, zoals kinderen die op een vrijeschool mogen doen wat ze willen, werden uit de weg geruimd en ook de volgende spreker, Gijs Langeslag, benadrukte de structuur en degelijkheid van dit onderwijs, de bovengemiddelde doorstroom naar hoger voortgezet onderwijs, en vooral: de passie van de vrijeschool-leerkrachten voor hun vak en voor de kinderen.

Katrijn Debroeij, leerkracht aan Vrije School Parcival en schoolleider in opleiding, die aan de Vrijeschool-afdeling verbonden gaat worden, hielp mee met het beantwoorden van de vele vragen die bij ouders leefden. De aandacht voor creatieve ontwikkeling kwam aan bod en was te zien in  meegebracht materiaal van kinderen, en ook de leerdoelen konden worden ingezien.

Ouders zijn enthousiast en vinden het tegelijk spannend om hun kind aan te melden voor een school, die er nog niet is.

Toch kan een inkijkje in een Vrije School geboden worden op 9 mei in Vrije School Parcival (Amstelveen), op een ouder-informatie-ochtend. Hiernaast organiseert de initiatiefgroep een informatie- en activiteitenmiddag voor ouders en kinderen in Vrije School Parcival in Amstelveen, op woensdag 3 mei van 14-15.30 uur.

Op 9 mei  is een informatiemarkt gepland in De Eendracht, Eendracht 7, Mijdrecht, inloop 19.45, start 20.00 uur. Op 10 mei worden de aanmeldingen geteld. Meer informatie èn aanmeldformulieren voor het schooljaar 2017-2018 op vrijeschoolgroenehart.wordpress.com en www.obs-eendracht.nl.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel belangstelling info-avond Vrijeschool-afdeling Eendracht

De informatie-avond  van Vrije School Groene Hart, de Vrijeschool-afdeling die komend schooljaar bij voldoende belangstelling wordt geopend door Openbare Basisschool De Eendracht, trok veel bezoekers. Omdat aanmelden mogelijk is tot 10 mei en hierna wordt bekeken of de school van start kan gaan, werd er aandachtig geluisterd naar de plannen. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: