Hertha jo8 heeft scoringsdrang en wint met 12-1

Geplaatst op: 1 mei 2017

Afgelopen zaterdag ging Hertha JO8 de strijd thuis aan met SDO. Het team was vanwege de vakantie uitgedund maar gelukkig was er versterking geregeld, en nota bene deze versterking heeft het doelpuntensaldo flink opgeschroefd. Binnen de eerste minuten stond het 2-0 dankzij goede assists van Milano en Dani op Bodhi, waar laatstgenoemde beide goals op zijn naam wist te schrijven. Vervolgens zorgde twee koppogingen van Stan en Bodhi net niet voor de verdubbeling van het saldo.

Onverwachts werd het tijd dat Hertha’s verdediging in actie moest komen, helaas net te laat toen SDO een doelpunt maakte, wat dan ook gelijk het enige bleek, en verbleekte bij de score aan Hertha's zijde. Met een stuiterbaleffect waar het even leek of Emanuel de bal zou houden belandde deze toch over de lijn: 2-1.Milano kreeg een kans op doel na een mooie pass van  Stan. Vervolgens kreeg Bodhi de bal op de punt en scoorde de 3-1. Na een pass van Dani op rechts naar Mees lukte het niet de bal erin te krijgen, en toen maakte Dani het zelf maar af en met een mooie aanname uit de lucht nam hij de bal op de wreef en scoort 4-1. Toch viel er ook wat werk te verrichten aan de andere kant ban het veld. Milano en Lennon lieten sterk staaltje verdediging zien. Emmanuel moest een aantal keren een duik nemen en de bal stevig vastklemmen. Maar de bal belandde veel meer op het spitsvlak van Hertha. Met af en toe wat kunst- en vliegwerk: Lennon nam schot op doel maar de bal bleef net op de doellijn. Dani schoot  op de lat. Daarna was het Milano die in de korte hoek scoorde. Met rust was het al 6-1.

Hertha begon zelfverzekerd aan de tweede helft, ze kregen er zowaar schik in. Met een lopje scoorde Dani het volgende doelpunt. Stan zette een hakje en dolde twee tegenstanders, en Mees zette met een kapbeweging zijn mannetje op het verkeerde been. Bodhi kreeg weer kans vanuit een mooie assist en scoorde de volgende goal. De teller stond inmiddels op 10-1.  Emmanuel kwam ook in actie, nadat hij tenue had verwisseld. Wel zo leuk na zo’n rustige eerste helft op doel. Milano had ook geen zin om in de verte te staan turen, en speelde gerust nog een helftje in keeperstenue mee. Lennon wist uit een goede counter de bal nog eens voor Dani zijn voeten te werpen die de bal met een schot als in een flipperkast tegen de lat schiet en uiteindelijk achter de lijn  belandde. Met uiteindelijk 12-1 werd het een erg leuke pot voor Hertha, SDO was er niet om getreurd, en Hertha mag zich voorbereiden op de kampioenswedstrijd volgende week zaterdag.

Afgelopen zaterdag ging Hertha JO8 de strijd thuis aan met SDO. Het team was vanwege de vakantie uitgedund maar gelukkig was er versterking geregeld, en nota bene deze versterking heeft het doelpuntensaldo flink opgeschroefd. Binnen de eerste minuten stond het 2-0 dankzij goede assists van Milano en Dani op Bodhi, … Lees meer »