Tweemaal dubbelslag voor UWTC

Geplaatst op: 1 mei 2017

Dubbelslag voor Tim de Vries

Onze handbiker Tim de Vries heeft dit weekend weer twee wedstrijden gereden in het Italiaanse Carpenodolo. Zaterdag won de Vinkevener de 10.9 km lange tijdrit. Op zondag was de wegwedstrijd en daar moesten acht rondes van 5.8 km gereden worden. Net als vorig weekend kwam Tim solo over de finish. Een mooie opsteker voor de Worldcup wedstrijd in Maniago, waar zowel Tim de Vries als Jetze Plat over 14 dagen aan mee zullen doen.

Tweemaal winst voor Guus Zantingh

Zaterdag 29 april waren de UWTC renners Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp en Guus Zantingh naar Veenendaal gereisd om daar te starten in veteranen wedstrijden. Bij de 68+ probeerden een aantal renners direct na het startschot uit het peloton te ontsnappen maar zij kregen niet de ruimte. Met nog een halve ronde te gaan ging Peter De Jong al vroeg de spurt aan met Guus Zantingh in zijn wiel. De beide renners gingen licht afgescheiden van het peloton voor de winst. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de wedstrijd voor Peter de Jong uit Hilversum. Leen Blom finishte als 7e. Bij de 60+ was het eenzelfde wedstrijd als bij de 68+, met veel pogingen om uit de greep van het peloton te geraken maar niemand kreeg de ruimte. Met een machtige spurt van ver aangegaan won Ron Paffen uit Milsbeek voor Piet Kralt uit Rijnsburg. John Tromp spurtte zich naar een 7e plaats en Ben de Bruin eindigde als 15e.
Zondag 30 april stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van een 68+ veteranen wedstrijd op de Nedereindseberg in Nieuwegein. Twee ronden na het startschot sprong Willem van Koetsveld weg en al snel sloten er 4 renners aan, waarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Achter deze 5 renners volgden nog 3 renners en zij benaderden de kopgroep tot 5 seconde, maar konden geen aansluiting vinden. De 5 renners werkten goed samen en bouwden een ruime voorsprong op. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht 2e werd Willem van Koetsveld uit Zeist. Leen Blom finishte als 4e.

50+ wedstrijd

Marcel Versteeg reed zondag een 50+ wedstrijd op de Nedereindseberg. De stevige wind en de klimmetjes in het parcours maakten het een zware wedstrijd. Er was 1 man weg, hierachter een groep van tien renners en Marcel reed in de groep hier weer achter. In de laatste fase van de wedstrijd wist Marcel uit deze groep te demarreren en kreeg hij nog vier man mee. Behoorlijk leeggereden eindigde hij als 16e...helaas maar 15 prijzen! Op Koningsdag reden vier UWTC leden de Oranjeronde in Amsterdam. Uitslagen: 27 Vincent Derogee, 37 Marcel Versteeg, 59 Rene Wiebes, 64 Rene Oudshoorn.

Interclub wedstrijd bij de Amstel

Bij jeugd cat 3-4 reed Siem van Smoorenburg mee. In het 2e peloton was hij erg strijdlustig. Bij jeugd cat 5-6 stonden Lars Hopman, Teun Wahlen en Jordi van Wieringen aan de start. Al snel brak het peloton in heel veel stukken. Twee grote groepen van ieder ongeveer 10 renners en veel enkelingen en duo’s. Teun en Jordi vormden een mooi duo en reden hun eigen wedstrijd in de wedstrijd inclusief een zinderende mm sprint. Lars zat in het 2e peloton en reed goed mee. Een paar ronde voor het einde probeerde hij nog uit deze groep te ontsnappen. Goed gekoerst en weer veel geleerd. Bij jeugd cat 7-nieuwelingen stonden voor UWTC Ian van de Berg en Danny Plasmeijer aan de start. Zij waren beide vier dagen op trainingskamp in de Ardennen geweest en konden door de nog ‘zware’ benen niet meedoen voor de prijzen.

Jeugdwedstrijd Bergschenhoek

Op zondag reed Mike een nationale wedstrijd in Bergschenhoek . Na de tweede ronde weter er drie renners weg te rijden. Het lukt het peloton niet om de drie vluchters terug te halen en de drie nemen steeds meer afstand. Halverwege de wedstrijd probeert Mike het een keer om weg te rijden maar hij wordt weer snel bijgehaald. Mike wordt 8ste en wederom een mooie uitslag in een nationale wedstrijd.

Isle of Man Youth

UWTC trainingsleden Sven Nijhuis en Stijn Ruijter reden een meerdaagse op het Britse eiland dat vooral bekend is van motorraces. Dit is een belangrijke wedstrijd voor het Britse wielrennen waarbij één buitenlands team deelneemt: Monkeytown. Op vrijdag was er een proloog van ruim1 kilometer waarbij Stijn 13e werd en Sven wat meer tijd verloor. Op zaterdag was er een vlakke rit over ruim 100 kilometer. Stijn wist met 5 man te ontsnappen en ze pakte ruim een minuut. Helaas werden ze teruggehaald. Daardoor was wel het peloton in meerdere stukken gebroken waardoor het peloton met slechts 38 man de massasprint aanging. Die lieten de jongens lopen om krachten te sparen voor de heuveletappe van zondag.

Overige wedstrijden

Niels Ruijter reed op Koningsdag de Grote Ronde van ´s Gravendeel, een amateurwedstrijd met 70 deelnemers aan de start. Er werd hard gereden op het parcours dat dwars door het koningsdagfestiviteiten van ´s Gravendeel ging. Niels reed de hele koers attent mee voorin het peloton en sprintte naar een 9 plaats. Bas de Bruin reed op zondag een combinatiewedstrijd elite-amateurs in den Haag. Bas werd 16e en hij was hiermee de 3e amateur! Niels Ruijter reed op zondag in Geldrop en werd hier 14e.

Laatst bewerkt op: 1 mei 2017 11:01

Dubbelslag voor Tim de Vries Onze handbiker Tim de Vries heeft dit weekend weer twee wedstrijden gereden in het Italiaanse Carpenodolo. Zaterdag won de Vinkevener de 10.9 km lange tijdrit. Op zondag was de wegwedstrijd en daar moesten acht rondes van 5.8 km gereden worden. Net als vorig weekend kwam … Lees meer »