001 -Family
College van B & W bezoekt Bakkerij Vooges in Aalsmeer

College van B & W bezoekt Bakkerij Vooges in Aalsmeer


Geplaatst op: 2 mei 2017

Het College van Burgemeester en Wethouders bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat bedrijven en organisaties belangrijk vinden en wat er leeft. Het College heeft deze keer Bakkerij Vooges bezocht dat gelegen is aan de Visserstraat in Aalsmeer. Het bedrijf wordt geleid door Wim, Corine en Jasper Engel. Jasper Engel en Jesper Zekveld hebben het College van B&W ’s avonds een rondleiding gegeven door de bakkerij. Jasper vertelde over de geschiedenis van het bedrijf, de bedrijfsstrategie en de toekomstplannen van Vooges. Jesper lichtte het College uitgebreid in over de expansie van Vooges van het afgelopen jaar.

 

Bakkerij Vooges bestaat meer dan 100 jaar. In 1992 hebben Wim en Corine Engel de zaak Vooges Brood en Banket BV overgenomen van Martin Vooges. Inmiddels runt de familie Engel drie Vooges bakkerijen, aan Zijdstraat, het Poldermeesterplein in Aalsmeer en Middenhoven in Amstelveen. Het brood en gebak wordt gebakken in de bakkerij aan de Vissertraat in Aalsmeer. In deze bakkerij wordt de hele nacht gewerkt om de klanten en de bakkerijen te voorzien van vers brood. Vanuit deze bakkerij worden dagelijks meer dan 100 bedrijven voorzien van vers brood. Sinds kort heeft de bakkerij ook een webshop: brood online bestellen en ophalen bij één van de winkels of thuis bezorgd. Bij Vooges bakken alleen bakkers het brood en gebak. Vanwege de enorme groei van het afgelopen jaar is Vooges op zoek naar bakkers, interesse? Kijk online voor vacatures.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Al 14 jaar is bakkerij VOOGES verbonden met de voedselbank van Regina Mac Nac in de Bijlmer. Een voedselbank waar niet alleen brood uitgedeeld wordt, maar waar ook kinderen worden opgevangen, er een crisisteam paraat staat en er wordt ontbeten met diegene die het zo hard nodig hebben. Al de heerlijke verse producten die overblijven in de winkels worden door een team van vrijwilligers naar de voedselbank gebracht. Ook andere spullen als kleding en speelgoed gaat regelmatig in de broodwagen mee en wordt verdeeld. Middels de stichting broodvoorleven word geld opgehaald om de huur van het voedselbank pand te kunnen betalen. Het is meer dan geweldig dat de verse brood en banket producten die met liefde zijn vervaardigd zo een juiste bestemming krijgen. De uitspraak brood bakken is onze passie, brood delen onze opdracht hebben we met veel passie en plezier vervuld.

 

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: “Vooges is weer zo’n mooi sociaal Aalsmeer bedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het is een mooi familiebedrijf van oorsprong.”


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College van B & W bezoekt Bakkerij Vooges in Aalsmeer

Het College van Burgemeester en Wethouders bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat bedrijven en organisaties belangrijk vinden en wat er leeft. Het College heeft deze keer Bakkerij Vooges bezocht dat gelegen is aan de Visserstraat in Aalsmeer. Het bedrijf wordt geleid door Wim, Corine en Jasper Engel. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: