001 - Homan Zonnepanelen

Vinkeveense wint 150 euro tijdens quiz op Huishoudbeurs


Geplaatst op: 23 februari 2012

Op 20 februari won Margo Boellaard uit Vinkeveen 150 euro in een quiz over voedselverspilling op de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI. Het Voedingscentrum organiseerde deze quiz om bezoekers bewust te maken van het feit dat we per persoon zo'n 150 euro per jaar aan bruikbaar eten verspillen.

Het Voedingscentrum is nog tot en met zondag 26 februari aanwezig op de beurs. De quiz vindt vijf keer per dag plaats; er wordt dus ook vijf keer een bedrag van 150 euro uitgereikt. De presentatie is in handen van Odette van der Molen en Mikel Martin. Op zaterdag werden zij geassisteerd door Gerard Joling, die geschokt reageerde op het feit dat zo veel goed eten in de prullenbak belandt: "Nooit geweten dat we met elkaar zo veel eten weggooien. Dat zet zélfs mij aan het denken."

Opnames film voedselverspilling
In de stand van het Voedingscentrum kunnen beursbezoekers hun tip tegen voedselverspilling achterlaten in een levensgrote koelkast. De beste tips worden verwerkt in een video over voedselverspilling van het Voedingscentrum, geproduceerd door Jan Douwe Kroeske.
Het Voedingscentrum heeft ook een nieuwe App ‘Slim koken' ontwikkeld om consumenten te helpen om op maat te koken en eten op de juiste wijze te bewaren. De App ‘Slim koken' is gratis beschikbaar voor Android en iPhone.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Voedingscentrum

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveense wint 150 euro tijdens quiz op Huishoudbeurs

Op 20 februari won Margo Boellaard uit Vinkeveen 150 euro in een quiz over voedselverspilling op de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI. Het Voedingscentrum organiseerde deze quiz om bezoekers bewust te maken van het feit dat we per persoon zo'n 150 euro per jaar aan bruikbaar eten verspillen. Het Voedingscentrum is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: