De Vinken wint derby

Geplaatst op: 7 mei 2017

De altijd beladen streekderby tussen de korfbalteams van De Vinken en Atlantis is afgelopen zaterdag beslist in het voordeel van de thuisploeg uit Vinkeveen. Na een spannende eerste helft stond het 7-5, maar in de tweede helft waren de bezoekers veel minder op dreef, zodat De Vinken met 16-10 konden finishen.

Wissels

Door afwezigheid van Roosmarijn Mooij begon Masha Hoogeboom in de Vinkenaanval naast Annick en Jerom Stokhof en Rutger Woud. In de verdediging startte Stefan Oussoren op de plaats van Gideon Leeflang, samen met Jelle Mul, Emese Kroon en Dorien Verbruggen.
In de eerste speelhelft lag het initiatief bij Atlantis. De Mijdrechtenaren kwamen vier keer op voorsprong. Maar telkens konden de volgelingen van Dirk van der Vliet aanhaken. Na de 5-5 sloeg het Suiteteam het eerste gaatje, waardoor er met 7-5 gerust werd. (Vinkendoelpunten van Rutger Woud 3x en Emese Kroon 4x).

In de tweede helft kwam de meeste motivatie van Vinkeveense zijde. Feller en meer geconcentreerd gaf de thuisploeg het verkregen initiatief niet meer uit handen. Terwijl de Vinken Vikings supportersclub het in groten getale aanwezige publiek trakteerde op een gezond bakje gemengd fruit, liep de thuisploeg na 9-8 in een keer uit naar 15-8. Mijdrecht kwam amper nog tot scoren, niet in het minst door het puike verdedigen van onder meer Jelle Mul. De strijd was gestreden. Van der Vliet bracht Eva Hemelaar en Gideon Leeflang nog in het veld en vlak voor tijd ook nog Fenne Claassen. In de laatste minuut kon Annick Stokhof aanleggen vanaf de stip: 16-9. Atlantis mocht als laatste scoren; het werd uiteindelijk 16-10. (de andere Vinkendoelpunten waren van Jerom Stokhof (2x), Emese Kroon (1x), Rutger Woud (3x) en Dorien Verbruggen (3x).

De altijd beladen streekderby tussen de korfbalteams van De Vinken en Atlantis is afgelopen zaterdag beslist in het voordeel van de thuisploeg uit Vinkeveen. Na een spannende eerste helft stond het 7-5, maar in de tweede helft waren de bezoekers veel minder op dreef, zodat De Vinken met 16-10 konden … Lees meer »