Vierde overwinning voor UWTC-er Guus Zantingh

Geplaatst op: 8 mei 2017

Het afgelopen weekend waren de 68+ en 60+ wielrenners van UWTC, Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp  en Guus Zantingh, weer actief in wielerwedstrijden.

Zaterdag 6 mei waren de renners afgereisd naar Nieuwkuijk. Bij de 68+ werd er vanaf startschot volop gedemarreerd door Piet Gruteke en Gerard Albrink, maar steeds werden zij weer ingerekend. Halverwege de wedstrijd wist Piet Gruteke uit Rotterdam toch uit het peloton te ontsnappen en werd niet meer achterhaald en ging als winnaar over de eindstreep. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt van het peloton voor de 2e plaats. Leen Blom eindigde als 12e. Bij de 60+ was vooral Bert Bakker actief en met nog 8 ronden te gaan wist hij te ontsnappen en werd niet meer ingerekend door het peloton en hij won de wedstrijd. 2e werd Benno Pauw uit Nieuwegein. John Tromp finishte als 8e.
Bij de 50+ reed Marcel Versteeg naar de 5e plaats. Marcel was mee in een kopgroep van 7 renners en weet dat zijn eindsprint nog een punt van verbetering is.

Zondag 7 mei stonden de wielrenners aan de start op het parcours van Swift in Leiden. Bij de 68+ werd vanaf de start een hoog tempo aangehouden met als gevolg dat er al vroeg in de wedstijd een eerste groep ontstond van 12 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Doordat het tempo hoog lag was het moeilijk om uit het peloton te ontsnappen. In de laatste ronde demarreerde Peter de Jong. Guus Zantingh wist op 200 meter voor de eindstreep Peter de Jong te achterhalen en spurtte naar de overwinning, 2e werd Peter de Jong uit Hilversum. Leen Blom wist op dit zware parcours een 8e plaats binnen te halen. Ook bij de 60+ ontstond vroeg in de wedstrijd een kopgroep onder aanvoering van Bert Bakker en Arie Blomberg. Met nog 10 ronden te gaan ontsnapte Bert Bakker uit de kopgroep maar met nog twee ronden te gaan werd hij ingelopen door Ron Smit uit Zandvoort en hij won de wedstrijd, 2e werd Bert Bakker uit Zaandam. Ben de Bruin eindigde in het peloton

NK selectiewedstrijd

Zaterdag 6 mei was er weer een NK selectiewedstrijd voor de jeugd. Ditmaal op de nieuwe baan van BRC Kennemerland in Beverwijk. Deze baan kent nogal wat hoogteverschil en de klimmen in combinatie met de wind maakte het een pittige koers. Bij cat 5 reden Mike Derogee en Lars Hopman voor UWTC mee. Direct na de start rijdt Nederlands Kampioen Nienke Veenhoven samen met Viego Tijssen weg. Mike weet samen met Tobias Kool bij deze 2 koplopers aan te sluiten. Maar na een aantal rondes moet eerst Tobias en later ook Mike ze toch weer laten gaan en zij worden weer 'opgeveegd' door het peloton. Ook Viego moet in de eindfase van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in Nienke. Bij de eindsprint van het peloton weet Mike er toch een mooie vierde plaats uit te slepen. Lars finisht als 16e.

Interclub Olympia

De jeugd kon zondag een interclub rijden bij ASC Olympia in Amsterdam en 64 renners kwamen zich deze ochtend melden. Bij cat 3-4 maakte Mette van Leeuwen haar debuut. Maar ook Jasmijn Wiegmans reed hier mee.  Bij cat 7-nieuwelingen gingen Ian vd Berg en Sven Buskermolen samen op de fiets naar de koers. Een redelijk groot peloton moest in de sprint uitmaken wie er op het podium mochten staan. Ian kan goed sprinten en pakte de tweede plaats. Uitslag: 2 Ian, 12 Jasmijn, 16 Mette, 18 Sven

Ronde van Amstelveen

De ronde van Amstelveen werd op het clubparcours van de Amstel verreden. Bij de sportklasse had Vincent Derogee het lastig en na een half uur koers had hij het wel gezien. Bij de amateurs werd ontzettend hard gekoerst. Hier moest Bart de Veer het alleen doen voor UWTC. Hij kon met moeite in de 8ste ronde een valpartij vlak voor hem omzeilen en had daarna weer een aantal rondes nodig om weer midden in het peloton te komen. Bart werd 14e.

Het afgelopen weekend waren de 68+ en 60+ wielrenners van UWTC, Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp  en Guus Zantingh, weer actief in wielerwedstrijden. Zaterdag 6 mei waren de renners afgereisd naar Nieuwkuijk. Bij de 68+ werd er vanaf startschot volop gedemarreerd door Piet Gruteke en Gerard Albrink, maar … Lees meer »