Atlantis 2 pakt belangrijke punten in streekderby tegen De Vinken

Geplaatst op: 8 mei 2017

Zaterdag 6 mei stond de vierde streekderby van dit seizoen op het programma voor Atlantis 2 dat gesponsord word door Florist. Dit keer werd er afgereisd naar Vinkeveen waar de Vinken 2 het team stond op te wachten. De onderlinge stand was voorafgaand aan de wedstrijd 2- 1 voor de Vinken. Atlantis was van plan deze stand gelijk trekken. Winst was heel belangrijk voor Atlantis. Het team stond aan het begin van de wedstrijd onderaan de ranglijst. Er is deze week hard getraind en er zijn tactische puntjes op de i gezet zodat de punten binnen gehaald konden worden. Er is strijdlust getoond, wel wat mindere momenten in de wedstrijd gehad, maar er bleef geknokt worden om de punten mee te nemen naar Mijdrecht. Atlantis heeft de hele wedstrijd laten zien de betere ploeg te zijn, de eindstand was 8-10.

Aan het weer kon het niet liggen, er scheen een heerlijk zonnetje. De scheidsrechter gaf het beginsignaal en beide teams gingen van start. Atlantis was even overdonderd door de scherpte waarmee de Vinken startte en de ploeg uit Mijdrecht keek dan ook snel tegen een achterstand aan van 0 – 2. Maar Atlantis wist zich goed te herpakken. Er werden betere aanvallen opgezet en de verdediging zorgde ervoor dat de Vinken maar één keer konden schieten en de bal was weer voor Atlantis. Atlantis raakte op stoom en de stand werd volledig omgebogen naar een riante voorsprong van 2 – 7. De Vinken wisten voor de rust nog één keer te scoren. Atlantis kon terugkijken op een goede eerste helft, extra belangrijk dit door te zetten na de rust. Alles was immers nog mogelijk.

Na de peptalk van coach Tamira Breedijk in de rust kon Atlantis er weer tegenaan. Het was echter de Vinken die weer feller uit de kleedkamer kwamen. Zij begonnen aan een grote inhaalslag. Atlantis zette goede aanvallen op, de juiste kansen werden gecreëerd, maar de bal wilden niet door het gele mandje vallen. De Vinken waren inmiddels ingelopen naar een stand van 6 – 7. Atlantis liet zich niet gek maken, hield het koppie omhoog en bleef doorgaan. Dit resulteerde dan ook in twee mooie doelpunten waardoor de zenuwen weer iets afnamen. Inmiddels stonden er nog 10 minuten op de klok. Het was belangrijk om rustig te blijven aanvallen en geconcentreerd te verdedigen. Aan allebei de kanten werd nog één keer gescoord voordat de scheidsrechter af floot. De ontlading was dan ook groot aan de kant van Atlantis. Er zijn belangrijke punten gepakt zodat het team de laatste plaats kon verlaten.

Deze overwinning geeft het team moed voor de wedstrijd tegen Gemini volgende week. Zaterdag 13 mei speelt Atlantis tegen Gemini 2 om 14.00 uur thuis aan het sportpark aan de Hoofdweg. De vorige wedstrijd werd onnodig met 1 punt verschil verloren. Atlantis is dan ook uit op revanche. Het team hoopt op veel supporters die ze helpen naar de overwinning. Want ook deze punten zijn wederom belangrijk voor handhaving in de derde klasse!

Zaterdag 6 mei stond de vierde streekderby van dit seizoen op het programma voor Atlantis 2 dat gesponsord word door Florist. Dit keer werd er afgereisd naar Vinkeveen waar de Vinken 2 het team stond op te wachten. De onderlinge stand was voorafgaand aan de wedstrijd 2- 1 voor de … Lees meer »