VZOD/FIQAS doet zichzelf tekort tegen Madjoe

Geplaatst op: 9 mei 2017

De korfballers uit Kudelstaart waren dit weekend te vinden in Oegstgeest, waar op groot veld en onder een felle zon moest worden afgerekend met Madjoe. Gezien de stand was VZOD/FIQAS (2e plek) duidelijk de favoriet ten opzichte van Madjoe (7e plek), maar in praktijk pakte dat anders uit. Uiteindelijk mocht VZOD/FIQAS zelfs blij zijn met een punt nadat de ploeg bijna de gehele slotfase tegen een achterstand aankeek. Beide teams scoorden 21 keer. Eindstand: 21-21.

Goed begin

VZOD/FIQAS kwam in de eerste helft goed uit de startblokken en wist met een aantal fantastische aanvallen telkens een voorsprong van twee punten te behouden. Onder toezicht van trainer Attie van Kooij, die eenmalig de geschorste Cor Loef verving, leek het dus een mooie middag te gaan worden. Uiteindelijk werd de voorsprong nog groter en zo kwam VZOD/FIQAS op 6-9 te staan. Vanaf dat moment toonde Madjoe haar vechtersmentaliteit en gaf VZOD/FIQAS steeds meer de regie uit handen, waardoor de teams uiteindelijk met een gelijke stand de kleedkamers in gingen: 11-11.

Vrije ballen

Ook in de tweede helft waren de korfballers aan elkaar gewaagd en dat bleef zo tot aan de laatste minuut. Telkens nadat één ploeg op voorsprong kwam, werd aan de andere kant weer een tegentreffer geïncasseerd. Vanaf de 19-18 begon het erop te lijken dat Madjoe ging winnen. De thuisclub was vooral erg zuiver in haar dode spelmomenten. Terwijl VZOD/FIQAS in de wedstrijd geen enkele keer uit een vrije bal wist te scoren, lukte dit Madjoe wel: maar liefst zes keer. De laatste drie doelpunten van Madjoe werden dan ook gescoord uit een vrije bal. Met nog een paar minuten te gaan moest VZOD/FIQAS een achterstand van 21-19 zien weg te werken. Door twee strafworpen, volgens Madjoe erg controversieel, werd uiteindelijk nog een punt gered. Eindstand: 21-21.

VZOD/FIQAS hoopt zich komende zaterdag om 15:30 te revancheren tegen Paal Centraal.

De korfballers uit Kudelstaart waren dit weekend te vinden in Oegstgeest, waar op groot veld en onder een felle zon moest worden afgerekend met Madjoe. Gezien de stand was VZOD/FIQAS (2e plek) duidelijk de favoriet ten opzichte van Madjoe (7e plek), maar in praktijk pakte dat anders uit. Uiteindelijk mocht … Lees meer »