001 - Homan Zonnepanelen
Waarom lezen wél leuk is hoor je op Radio Aalsmeer

Waarom lezen wél leuk is hoor je op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 9 mei 2017

Deze radioweek zijn er weer heel wat diverse programma’s te horen en beleven op uw lokale omroep. Allereerst hoort u donderdagavond een herhaling van de talkshow ‘Echt Esther’ van Esther Sparnaaij waarin zij Winanda Delzenne, Sonja Stuiv en Petra Roelofsen te gast had om te praten over narcisme. Aansluitend spijkert u uw culturele kennis en inzicht bij met Jenny Piet en Wilbert Streng in ‘That’s Life’. Vervolgens legt een groep kinderen van de Amstellandse Kinderboekjury Kim en Laurens in ‘Let’s Go’ uit waarom lezen wél leuk is. Verder viert ‘Vrijdagavondcafé’ haar drieënhalf-jarig radiojubileum, verzorgt Sem van Hest de hele maand mei veteranenmuziek in ‘Sem op Zaterdag’ en is Karin Eveleens de 170’e studiogast die ‘gemangeld’ wordt bij Elbert en Mylène Huijts in ‘Door de Mangel’.

‘That’s Life’ over gezond eten, kunstenaars en benefietstocht

Het maandelijkse lifestyle programma van Jenny Piet en Wilbert Streng is donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 weer live op Radio Aalsmeer. Ze beginnen met Danielle Jonker over haar passie voor gezond eten en soep maken en haar samenwerking met andere bedrijven die een bijdrage levert aan gezonde ingrediënten. Er komt binnenkort ook een interessant evenement aan. Daarna te gast Dirk Raams, hij gaat volgend jaar weer een spectaculaire fietstocht maken. Gedurende 29 dagen zal Dirk fietsen langs de Oostkust (de Atlantische Oceaan) van Canada en de Verenigde Staten voor de Mike Multi Foundation. Dirk komt ons bijpraten over deze mooie plannen. Verder in de studio Ada Bruine de Bruin die momenteel exposeert bij Karin Eveleens Makelaars met haar bijna fotografisch gedetailleerde schilderijen met prachtige zwanen. Ada komt vertellen over haar werk en ze gaat ook weer meedoen aan de Amazing Amateurs wedstrijd dit jaar, die ze de afgelopen 2 jaar won. Ten slotte Connie Fransen, zij exposeert op dit moment in het gemeentehuis met als thema vrijheid en ruimte. Connie zegt hierover: ‘dit is wat iedereen nodig heeft”. Ze is autodidact en Jenny en Wilbert willen heel graag weten hoe haar kunstwerken ontstaan. De radiotechniek wordt verzorgd door Frans van der Wee.

Waarom lezen wel leuk is hoor je in ‘Let’s Go’

Als jij van lezen moet je vrijdag naar Kim en Laurens luisteren! En eigenlijk ook gewoon als je niet van lezen houdt. Er komt namelijk een groep jongens en meiden langs die onder begeleiding van Joke ten Have van Bibliotheek Aalsmeer heel veel verschillende boeken zijn gaan lezen. Dit deden zij om straks voor de Amstellandse Kinderboekjury het beste kinderboek te kunnen aanwijzen. Welke boeken staan er in de Top 3? Je hoort het vrijdag live in ‘Let’s Go’. Verder vond afgelopen weekend de BeachSoccer KidsCup plaats waar we het in de vorige uitzending over hadden. Daarom bellen we weer even met Oscar van The Beach om te horen hoe het toernooi verlopen is en welke teams er gewonnen hebben.

‘Vrijdagavondcafé’ viert drieënhalf-jarig radiojubileum!

Deze week presenteert Ron Leegwater samen met alle drie zijn medepresentatrices, Caroline Baarse, Deborah Bothe & Kirsten Verhoef. De radiomakers vieren het drieënhalf-jarig jubileum en het is daarom een extra vrolijke uitzending, want vieren is belangrijk! Radiokok Marc Eveleens is ook van de partij, want dat is hij al vanaf de eerste uitzending met zijn culinaire kookwekker-rubriek met heerlijke verrassingen en kooktips. Deborah verzorgt haar socialmedia-rubriek om exact 22.22 uur en natuurlijk zijn er de vaste onderdelen; Ron’s gezellige meezinger, het Top 40 archief, de Soulshow-classic, Uitgaanstips en het hilarische radiospelletje Soundmemory. De Twitterhit staat deze week helemaal in het teken van het Songfestival. Dus geef jouw favoriete Songfestival-liedje allertijden door via het Twitteraccount: @Vrij_avondcafé of via de Facebookpagina van Vrijdagavondcafé. Mailen mag natuurlijk ook via studio@radioaalsmeer.nl. Onder alle inzendingen verloten de programmamakers ook nog eens twee tickets voor een film naar keuze in Bioscoop Aalsmeer.

De hele maand mei Veteranenmuziek bij ‘Sem op Zaterdag’

Op 3 juni worden voor de tweede maal Aalsmeerse veteranen geëerd, ditmaal met een theatershow in het Crown Theater die voor iedere Aalsmeerse bewoner toegankelijk is. De Veteranen Top 40 is in die show het uitgangspunt. Alle reden voor radiomaker Sem van Hest om de gehele maand mei de muziek in zijn programma te transformeren van bevrijdingsmuziek naar veteranenmuziek. Tot en met 3 juni dus, iedere zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 in ‘Sem op Zaterdag’.

Makelaar Karin Eveleens 170e gast in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag was basisschoolleerkracht Mieke Keessen te gast in Aalsmeers enige talkshow ‘Door de Mangel’. Een uur lang stond de Aalsmeerse centraal en vertelde over de weg naar haar huidige baan. “Na de MAVO heb ik een jaar MTS mode en kleding gedaan. Nou dat was het niet”, aldus de Hornmeerse. Daarna via de kinderpsychiatrie en de verkorte PABO vond zij haar passie in het basisonderwijs. Daar probeert zij de liefde voor het lezen aan haar leerlingen mee te geven.
Die liefde voor het geschreven woord uit zich ook in de buurtboekenkast die zij in haar voortuin heeft staan. Op deze manier kunnen mensen boeken ruilen met elkaar. Er staan er inmiddels al behoorlijk wat in Aalsmeer en Kudelstaart.

Zoals elk programma op Radio Aalsmeer, is ook deze uitzending weer terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl .

Natuurlijk heeft Mieke ook weer een nieuwe gast weten te strikken om plaats nemen in de studio. De 170e gast is haar vriendin Karin Eveleens, Zij heeft een makelaarskantoor. Mieke wil van haar weten of de huizenmarkt in Aalsmeer ook weer beter gaat. Het antwoord op deze vraag maandag 15 mei a.s. vanaf om 19.00 uur in ‘Door de Mangel’.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waarom lezen wél leuk is hoor je op Radio Aalsmeer

Deze radioweek zijn er weer heel wat diverse programma’s te horen en beleven op uw lokale omroep. Allereerst hoort u donderdagavond een herhaling van de talkshow ‘Echt Esther’ van Esther Sparnaaij waarin zij Winanda Delzenne, Sonja Stuiv en Petra Roelofsen te gast had om te praten over narcisme. Aansluitend spijkert … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: