001 - Homan Zonnepanelen
Textielinzameling Sympany levert geld op voor OSA

Textielinzameling Sympany levert geld op voor OSA


Geplaatst op: 9 mei 2017

Dinsdag 2 mei 2017 reikte textielinzamelaar Sympany een bedrag van € 12.952 uit aan het bestuur van Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA). Het gaat om 25% van de opbrengst van 129.516 kg in 2016 ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Aalsmeer. Het geld besteedt het Amstelveenfonds aan lokale goede doelen.

Wethouder Ad Verburg (Afvalbeheer): “Ons contract met Sympany is net weer verlengd tot en met 2018. Nu kan ik ook weer volgens afspraak met de gemeenteraad een deel van de opbrengst van het door Sympany ingezamelde textiel aan OSA laten doneren. OSA doet hier hele mooie dingen mee die mensen in ontwikkelingslanden echt helpen, zoals watervoorziening en de hulp bij de bouw van scholen en ziekenhuizen.”

Aanzienlijk bedrag

Maarten Renssen van Sympany: “Dankzij Aalsmeerders kunnen wij nu een aanzienlijk bedrag aan OSA schenken. Zonder hun textiel is er geen inzameling en geen donatie mogelijk. Dit is een mooi inzamelingsresultaat, maar het kan nog altijd beter. Overigens mag er meer dan alleen kleding in de containers. Ook schoenen, gordijnen, petten, knuffels en oude lakens en dekens. Ook als het kapot of versleten is. Textiel wordt of opnieuw gedragen, of verwerkt tot nieuwe stoffen of bijvoorbeeld isolatie- en geluiddempend materiaal. Vindt de dichtstbijzijnde textielcontainer van Sympany op www.sympany.nl/vind-een-container.”


Mooie projecten in ontwikkelingslanden

Het bestuur van OSA is ontzettend blij met dit extra bedrag voor projecten in ontwikkelingslanden en bewustwording voor hun werkzaamheden in de gemeente. Ook de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart worden hartelijk bedankt voor het brengen van hun kleding, linnengoed, schoenen enzovoort, want zonder hen was het bedrag niet zo hoog geweest. Meer informatie over OSA: www.osa-aalsmeer.nl


Laatst bewerkt op: 9 mei 2017 16:02

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Textielinzameling Sympany levert geld op voor OSA

Dinsdag 2 mei 2017 reikte textielinzamelaar Sympany een bedrag van € 12.952 uit aan het bestuur van Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA). Het gaat om 25% van de opbrengst van 129.516 kg in 2016 ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Aalsmeer. Het geld besteedt het Amstelveenfonds aan lokale goede doelen. Wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: