001 - Homan Zonnepanelen

De Vinken organiseert Korf2School


Geplaatst op: 21 februari 2012

Korfbalvereniging De Vinken is opgericht op 14 januari 1961. De vereniging werd al snel een begrip in Vinkeveen en stond bekend als een zeer actieve vereniging. In de hoogtijdagen (1983) had De Vinken zo´n 300 leden. Nu ligt dat aantal rond de 270. Daarmee is de Vinkeveense korfbalclub al jaren één van de grotere verenigingen binnen de regio. De laatste jaren is er weer sprake van een lichte groei richting de 'magische' grens van 300 leden.
Actief is de vereniging nog steeds. Van stilzitten houden ze niet in Vinkeveen. Daarom organiseert De Vinken van alles voor de leden: van een Disneydag voor de jongste leden tot een culinaire verrassingstocht of een echte Vinken-idols voor de senioren en/of de jeugd. Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger. Vorig jaar vierde de vereniging haar vijftigjarig jubileum. In het kader daarvan zijn een aantal leden begonnen met het project 'Korf4School'.

Korf4School
Het 'Korf4School'-project is gebaseerd op een project van een andere korfbalvereniging in de plaats Deventer. Aldaar werd besloten om een korfbalpaal en bijbehorende korfbalballen te schenken aan basisscholen in en rond Deventer. Korfbalvereniging De Vinken neemt dit initiatief graag over om korfbal in Vinkeveen en de omliggende dorpen meer onder de aandacht brengen. Een aantal actieve leden binnen de vereniging hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit project in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat er korfbalpalen geplaatst gaan worden.

Het aanbod
Het 'Korf4School'-project is volledig kosteloos voor de deelnemende basisscholen. Op een geschikte plaats op het schoolplein wordt een korfbalpaal neergezet van circa 2 meter 75. De paalconstructie zelf omvat 4 meter. De paalconstructie is 'hufterproof' bevonden en gemaakt door een gerenommeerd constructiebedrijf. In een hoekje van een stoeptegel wordt de korfbalpaal in cement gegoten zodat deze stevig in de grond staat. De tegel wordt netjes afgewerkt. De korfbalpaal is geschikt voor de leeftijd 7 tot 11 (groep 3 t/m 6).
Tevens word er door De Vinken een ‘Korf4School'-toernooi georganiseerd waar kinderen, uit alle groepen, verder kennis kunnen maken met de sport korfbal. Dit toernooi zal plaats vinden op vrijdag 18 mei. Hierbij regelt De Vinken niet alleen de organisatie maar ook de teambegeleiding.

Scholen doen mee aan 'Korf4School'
Op dit moment worden diverse basisscholen benaderd met dit aanbod. Na inschrijving nemen leden van korfbalvereniging De Vinken contact op met de contactpersoon van de school om vervolgens in overleg tot plaatsing van een korfbalpaal over te gaan. Deelname aan het toernooi in mei is een mooie afsluiting voor dit project. In Vinkeveen is De Vinken al zeer enthousiast hiervoor.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken organiseert Korf2School

Korfbalvereniging De Vinken is opgericht op 14 januari 1961. De vereniging werd al snel een begrip in Vinkeveen en stond bekend als een zeer actieve vereniging. In de hoogtijdagen (1983) had De Vinken zo´n 300 leden. Nu ligt dat aantal rond de 270. Daarmee is de Vinkeveense korfbalclub al jaren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: