001 - Escaperoom aglemeen
Gelijke kansen voor peuters in gemeente De Ronde Venen

Gelijke kansen voor peuters in gemeente De Ronde Venen


Geplaatst op: 11 mei 2017

Vanaf 1 januari 2018 zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voor de wet gelijk. Dit is van betekenis voor ouders van peuters die gebruik maken van de peuterspeelzalen. De gemeente De Ronde Venen voert de verandering voor de peuterspeelzalen Pino & Dribbel en Klein Duimpje in Mijdrecht, maar ook Ministek in Abcoude en Duimelot in Wilnis door vanaf 1 augustus 2017.

Elke peuter een plek op de kinderopvang

De peuterspeelzalen Pino & Dribbel, Klein Duimpje, Ministek en Duimelot gaan aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als de kinderdagverblijven. Met de harmonisatie wordt ook de financiering van de voorschoolse voorzieningen gelijkgetrokken. Alle ouders die werken, studeren of een inburgeringscursus volgen, kunnen vanaf 1 augustus 2017 kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Ouders die niet-werken, alleenverdiener zijn, of peuters met een risico op taalachterstand hebben, kunnen een beroep doen op de gemeentelijke subsidieregeling. Zo is kinderopvang mogelijk voor elke peuter.

Spelenderwijs een goede start in de samenleving

Wethouder Alberta Schuurs: “Ik vind het belangrijk dat alle peuters de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de voorschoolse voorzieningen. Want de voorschoolse voorzieningen dragen bij aan de ontwikkeling van peuters. Zij kunnen zich spelenderwijs voorbereiden op een goede start van hun schoolloopbaan. En dit is bepalend voor een goede start in de Rondeveense samenleving.”

Meer informatie over de harmonisatie

U vindt het op www.kmnkindenco.nl/psz-pg-ronde-venen


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gelijke kansen voor peuters in gemeente De Ronde Venen

Vanaf 1 januari 2018 zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voor de wet gelijk. Dit is van betekenis voor ouders van peuters die gebruik maken van de peuterspeelzalen. De gemeente De Ronde Venen voert de verandering voor de peuterspeelzalen Pino & Dribbel en Klein Duimpje in Mijdrecht, maar ook Ministek in Abcoude … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: