01 - Nooit Gedacht

Kim Hoorweg & The Houdini’s op 2 maart in De Meijert


Geplaatst op: 20 februari 2012

De jonge jazzmuzikante Kim Hoorweg, die vrijdag 2 maart samen met The Houdini´s een concert geeft in De Meijert in Mijdrecht, brak in 2007 door met een fantastisch ontvangen Ella Fitzgerald-coveralbum. Twee jaar later liet ze op My Recipe For a Happy Life horen ook als singer-songwriter veel in haar mars te hebben.
Inmiddels is Kim bezig met het vervullen van haar derde droom. Met sextet The Houdini's brengt ze een ode aan haar grote voorbeeld, de Amerikaanse zanglegende Peggy Lee. Deze schitterde in de jaren veertig en vijftig bij de orkesten van Benny Goodman en Duke Ellington. Lee scoorde meer dan veertig hits, waaronder natuurlijk de klassieker Fever. Kim weet met haar frisse interpretaties niet alleen jazzliefhebbers pur sang aan te spreken, maar overtuigt ook een nieuwe generatie.

Het sextet The Houdini's is al een kwart eeuw lang een van de toonaangevende Nederlandse hardbop-ensembles. Het sextet wordt gevormd door Angelo Verploegen (trompet, bugel), Rolf Delfos (altsax), Ilja Reijngoud (trombone), Erwin Hoorweg (piano), Frans van Geest (bas) en Bram Wijland (drums). Deze zes topmusici hebben inmiddels meer dan tien internationale albumuitgaven op hun naam staan en toeren door Europa, de Verenigde Staten, Canada en Australië.
Why Don't You Do Right?, het derde album van Kim dat ze samen met The Houdini's heeft opgenomen, komt op 8 maart uit in Japan. Het Japanse label Inpartmaint pikte de in Europa in september uitgebracht cd, die verschenen is bij Challenge Records, op en benaderde Kim voor een Japans avontuur. De aanstaande release in Japan is een droom die in vervulling gaat voor de nog pas 19-jarige zangeres. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Nederlandse jazzartiesten als Wouter Hamel en Hans Dulfer, die beiden zeer geliefd zijn in het land van de rijzende zon.
Kaarten voor het concert in De Meijert, dat om 20.30 uur begint, kosten € 16,50 per stuk en zijn te reserveren via www.cultura-drv.nl. Scholieren en studenten betalen, op vertoon van een school- of studiepas, € 5 per kaart. In de losse verkoop zijn kaarten te verkrijgen bij boekhandel Mondria en Partycentrum De Meijert in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree te Vinkeveen. Aan de deur van de zaal zijn, indien nog voorradig, vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling eveneens kaarten te koop

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kim Hoorweg & The Houdini’s op 2 maart in De Meijert

De jonge jazzmuzikante Kim Hoorweg, die vrijdag 2 maart samen met The Houdini´s een concert geeft in De Meijert in Mijdrecht, brak in 2007 door met een fantastisch ontvangen Ella Fitzgerald-coveralbum. Twee jaar later liet ze op My Recipe For a Happy Life horen ook als singer-songwriter veel in haar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: