Succes voor de handbikers van UWTC in Italiƫ

Succes voor de handbikers van UWTC in Italië

Geplaatst op: 15 mei 2017

Onze handbikers Tim de Vries en Jetze Plat hebben in Italië (Maniago) een Worldcup wedstrijd gereden. Vrijdag 12 mei reden zij de tijdrit. Jetze heeft zich laten herkeuren en rijdt sinds kort in een andere klasse: H4. De H4 klasse maakt gebruik van een AP handbike (Arm Power) waarbij de renner achterover ligt en de kracht alleen uit de schouders en armen komt. De H5 klasse, waar Tim in uitkomt, maakt gebruik van een Arm Trunk Power bike. Hierbij zit je op je knieën in de fiets en kun je de volledige romp inzetten.  De tijdrit van Jetze ging over 11.4 km. Tim rijdt in de H5 klasse en moest 24 km's tegen de klok afleggen. Beide mannen wonnen hun klasse met een gemiddelde snelheid boven de 40 km/u!

Zaterdag reden zij de wegwedstrijd over 63.9 km. Tim wist in de massasprint de Italiaan Allesandro Zanardi voor te blijven. Winst voor Tim in de wegwedstrijd, de dubbel binnen en leider in het klassement om de wereldbeker! En ook Jetze wist de dubbel binnen te halen. Jetze zat in de kopgroep van 3 man en hij won de sprint van zijn twee medestrijders.  Een knappe prestatie in de grote groep van 32 deelnemers van de H4-klasse. Jetze sprak zelf over een slopende wedstrijd met een gemiddelde van 40 km/u.

Marianne Vos Classic

Lorena Wiebes reed zaterdag in Wijk en Aalburg een klassieker over 57,8 km. Lorena meldde dat ze 'geen goede benen' had, maar ze won toch maar weer de sprint van het peloton. Aangezien Eva Jonkers hiervoor al solo over de finish was gekomen pakte Lorena dus de tweede plaats.

Tweemaal tweede bij het DK tijdrijden

Woensdagavond 10 mei werd het tijdritkampioenschap van Noord Holland gereden. In de diverse categorieën stonden in totaal ruim 100 renners aan de start voor de 18 kilometer door de Schermer. En ook enkele UWTC leden waagde zich aan de race tegen de klok. Bij de 50+ werd Sjon van de Berg 8e. Amando van Bruggen en de trainingsleden Sven Nijhuis en Stijn Ruijter reden bij de junioren: de grootste groep van de dag. Stijn moest als derde starten en had lang de snelste tijd, in de eindfase van de wedstrijd stond Stijn op de derde plaats. Armando was de laatste starter in deze groep en Armando reed Stijn van het podium door de tweede tijd neer te zetten. Niels Ruijter reed in een kleinere groep naar de tweede plaats bij de amateurs, en dat op een reguliere racefiets! Ook hij mocht op het podium.

Druk weekend voor Mike

Het wielerweekend zit er voor Mike (jeugd cat 5) weer op. Zaterdag was er een wedstrijd in Honselerdijk en zondag stond Uden op het programma.  In Honselerdijk stonden er zo'n 58 renners aan de start.  Eén renner was hier ontsnapt en bleef ook weg.  In de laatste ronde begint het hard te regenen en bij de eindsprint helaas een valpartij. Mike kan er net omheen sturen maar kansloos voor de eindprijzen.  In Uden was het een leuke ronde door het dorp en met 36 renners. Mike kon lekker meerijden en werd 7e! Hiermee was hij 6e bij de jongens.

Onze handbikers Tim de Vries en Jetze Plat hebben in Italië (Maniago) een Worldcup wedstrijd gereden. Vrijdag 12 mei reden zij de tijdrit. Jetze heeft zich laten herkeuren en rijdt sinds kort in een andere klasse: H4. De H4 klasse maakt gebruik van een AP handbike (Arm Power) waarbij de renner … Lees meer »