001 - Homan Zonnepanelen
Dynamisch VZOD/FIQAS opgewarmd voor topper

Dynamisch VZOD/FIQAS opgewarmd voor topper


Geplaatst op: 16 mei 2017

Het vlaggenschip van de Kudelstaartse korfballers stond afgelopen zaterdag thuis aan de Wim Kandreef tegen het Delftse Paal Centraal. Een groeiende studentenvereniging met korfballers uit alle hoeken van het land die behalve goed kunnen leren ook een heel aardig balletje kunnen gooien. De heenwedstrijd werd vorig jaar nipt verloren, dus het team van trainer/coach Cor Loef had nog wat recht te zetten. Aan het weer zou het vanmiddag niet liggen, prima temperatuurtje en weinig wind.

Nadat Paal Centraal snel op 0-1 kwam (achteraf hun enige voorsprong deze middag) was het Josine Verburg die van afstand gelijk egaliseerde: 1-1. Vervolgens liepen de VZOD-ers vlot uit naar 4-1, maar Paal Centraal wist terug te komen tot 4-3 en er leek weer een spannend duel te ontstaan. Alyssa te Riele zette de blauwe-zwarten weer op het juiste spoor, waarna Eric Spaargaren na een heerlijke combinatie in zijn vak vanonder de paal de 6-3 op het scorebord zette. Nadat de Delftenaren ook weer scoorden was het Dineke Westerhof-de Boer die tweemaal van afstand raak knalde: 8-4. VZOD combineerde in deze fase makkelijk en was spatzuiver van afstand. Paal Centraal bleef echter in het kielzog en zo bleef de marge tot tien minuten voor rust vier: 13-9. Hier zat wel weer een mooie actie bij van Bart Verheul onder de paal die hiervoor een strafworp mee kreeg. Westerhof-De Boer schoot toen maar weer eens raak van afstand en zorgde er toen vervolgens ook nog voor dat Thomas van de Zwaard een strafworp mocht verzilveren.

Ook Hanna Viet deed een duit in het zakje en schoot raak: 16-9. Dat VZOD deze middag ook de goals wel makkelijk tegen kreeg bleek de komende minuten wel toen de Delftse bollebozen driemaal mochten aanleggen. Een schitterende doorloopbal van Verheul betekende een prima 17-12, Korfballeague waardige, ruststand. Na de thee tapten de Kudelstaarters aanvankelijk weer vrolijk door uit hetzelfde vaatje. Er werd nog steeds lustig op los gecombineerd en de girlpower vierde hoogtij. Achtereenvolgens Viet , Westerhof-de Boer (met haar 5e en 6e treffer) en Verburg brachten VZOD/FIQAS op de grootste voorsprong deze middag: 21-13. Enige kanttekening was dat het team hiervoor wel tweemaal zoveel tijd nodig had dan in het eerste bedrijf. Er werd op sommige momenten te gehaast gespeeld en dit kwam de zuiverheid niet ten goede. Beide teams scoorden beurtelings tot 23-17 waarna het talrijke publiek deze povere tweede helft toch nog opveerde na een intelligente pass van Verheul over de hele naar het andere vak waar Chiel van Leeuwen klaar stond om de dieptebal te benutten: 24-16. Helaas stokte hier de teller voor het team van trainer/coach Loef en wist Paal Centraal er nog twee treffers bij te prikken, eindstand 24-18.

Trainer/coach Loef na afloop: “Ik heb een knappe eerste helft gezien, maar na rust hadden we moeite om als bovenliggende partij in onze rol te blijven en ons eigen spel te blijven spelen. En verdedigend moeten we nog meer vertrouwen in elkaar krijgen.” Volgende week de topper tussen VZOD/FIQAS tegen de ongeslagen koploper Twist (slechts één gelijk tegen Paal Centraal), uit in Vlaardingen.


Laatst bewerkt op: 16 mei 2017 11:14

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dynamisch VZOD/FIQAS opgewarmd voor topper

Het vlaggenschip van de Kudelstaartse korfballers stond afgelopen zaterdag thuis aan de Wim Kandreef tegen het Delftse Paal Centraal. Een groeiende studentenvereniging met korfballers uit alle hoeken van het land die behalve goed kunnen leren ook een heel aardig balletje kunnen gooien. De heenwedstrijd werd vorig jaar nipt verloren, dus … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: