001 - Escaperoom aglemeen
Hamburgers op de Driehuisschool.

Hamburgers op de Driehuisschool.


Geplaatst op: 16 mei 2017

De Driehuisschool organiseert enkele keren per jaar kookdagen voor de kinderen. Daar wordt kinderen het belang van gezonde geleerd en bovendien maken de kinderen zelf een gerecht klaar. Eerder dit jaar kookten de kinderen pasta met vergeten groente en spruitjes. Ditmaal stonden er hamburgers op het menu.

 

Tijdens deze derde Sterrenkookdag van dit jaar hebben de kinderen zelf een deel van hun lunch bereid. Onder de bezielende leiding van sterrenkok André Gerrits en aankomend sterrenkok Bas Stark van restaurant ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht maakten zij een gezonde hamburger. Met verse producten gingen de leerlingen onder het wakend oog van  André en Bas aan het werk om vervolgens tijdens de middagpauze te genieten van hun zelfgemaakte, echte burger.

Een aantal enthousiaste ouders hielp mee met de bereiding in de keuken en vervolgens met het barbecueën. Alle leerlingen van de Driehuisschool hebben er van genoten.

Evenals tijdens de voorgaande kookdagen kregen de kinderen uitleg over het belang van gezonde voeding, dat gezonde voeding ook heel lekker is en bovendien gemakkelijk klaar te maken.  André leerde de kinderen het een en ander over het klaarmaken en eten van vlees zonder onnatuurlijke toevoegingen. Hij vertelde de kinderen waar de voedingsstoffen in vlees goed voor zijn.

De kinderen luisterden ademloos naar het interessante verhaal en gingen vervolgens zelf aan het werk.

Het eindresultaat was een broodje hamburger van vers vlees, met van verse producten gemaakte saus. Onder een stralende zon lieten alle kinderen het zich geweldig smaken.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hamburgers op de Driehuisschool.

De Driehuisschool organiseert enkele keren per jaar kookdagen voor de kinderen. Daar wordt kinderen het belang van gezonde geleerd en bovendien maken de kinderen zelf een gerecht klaar. Eerder dit jaar kookten de kinderen pasta met vergeten groente en spruitjes. Ditmaal stonden er hamburgers op het menu.   Tijdens deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: