BlomBlom Mijdrecht
Afscheid BasketballCoach Caspar Mascini

Afscheid BasketballCoach Caspar Mascini


Geplaatst op: 16 mei 2017

Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 de laatste basketball wedstrijd van het seizoen in sporthal De Phoenix tegen Westland Stars. Deze wedstrijd was best beladen want het was niet alleen de laatste wedstrijd van Coach Caspar Mascini maar ook de laatste wedstrijd van een groot aantal teamleden. Vanwege stage, studie, werk of verhuizing stoppen een aantal jongens die al vanaf hun jeugd basketballen bij Argon Basketball. In het seizoen 2003-2004 is Caspar Mascini (toen zelfs spelend bij Heren 1) de jongens als het toenmalige X10 gaan coachen. Jongens zoals Koen de Koning en Marciano Mascini zijn nog steeds onderdeel van dit team. De kern van het huidige Heren 1 team werd gevormd in het seizoen 2009/2010 toen het als een U14 team kampioen in zijn klasse werd. Tom de Vries, Nino van der Heijden, Jordi de Vos en Chiel Waagenaar zijn toen aan het team toegevoegd. Jorik Steen en Quinten Limburg voegden zich toe in het seizoen 2012/2013 toen het als een U18 team kampioen werd en daarna in de eerste klasse ging spelen.  Voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball werd het J20 team met Junior Vuur naast alle voorgaande teamgenoten kampioen in de eerste klasse. En in het seizoen daarna werd het team voor de voor de tweede keer kampioen in de eerste klasse maar dan in de leeftijdsklasse J22. In het huidige seizoen speelt het team als Heren 1 nog steeds in de eerste klasse. Gedurende de afgelopen 14 jaar heeft Caspar Mascini deze jongens in alle uit en thuiswedstrijden begeleidt en hen niet in alleen in het team maar ook daarbuiten gestimuleerd en gemotiveerd.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag begon voor Argon goed en zij namen direct de voorsprong. Echter omdat Caspar alle jongens in deze laatste wedstrijd speelminuten wilde geven kwamen de jongens niet echt toe aan een goed speelritme. Als telkens maar vijf jongens mogen spelen en je hebt 13 spelers op de bank zitten, moest er vaak en snel gewisseld worden. Westland Stars voelde dit goed aan en haalde de achterstand van 10 punten in en kwam zelfs in de vierde kwart op voorsprong. Coach Caspar Mascini moest in deze vierde kwart zelfs 2 time outs gebruiken om de jongens weer scherp te krijgen. Met een overwinning van 63-53 won Argon uiteindelijk deze wedstrijd en namen de jongens afscheid van hun coach en teampapa Caspar Mascini. In de afgelopen 14 jaar heeft hij de jongens begeleidt van kampioenschap naar kampioenschap en werd het team ook zelfs 3 keer op rij genomineerd als sportploeg van de Ronde Venen. Kortom een mooi en waardig afscheid en we danken hem dus allemaal voor zijn betrokkenheid bij Argon Basketball.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afscheid BasketballCoach Caspar Mascini

Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 de laatste basketball wedstrijd van het seizoen in sporthal De Phoenix tegen Westland Stars. Deze wedstrijd was best beladen want het was niet alleen de laatste wedstrijd van Coach Caspar Mascini maar ook de laatste wedstrijd van een groot aantal teamleden. Vanwege stage, studie, werk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: