Sterke service doet Atalante D2 das om

Geplaatst op: 19 februari 2012

Op vrijdagavond 17-2 stond het tweede damesteam van VCH uit Hoofddorp tegenover het tweede team van Haaxman Atalante D2 (nr 8). Wederom een tegenstander uit de top 4 waar een 3-2 verlies was gescoord met een matige eerste set, in een mooie opleving in het 3e en 4e bedrijf door het heft in handen te nemen. In dit duel kwamen de Vinkeveense dames in de eerste set ook weer vrij gespannen en geforceerd op gang. In de eerste set was de service pass nog niet eens zo verkeerd maar op allerlei fronten werden veel foutjes gemaakt terwijl VCH ongecompliceerd op gang kon komen, 14-25 was het magere resultaat. In de tweede set verbeterde het iets, maar de service druk van het team uit Hoofddorp was stukken beter en lekker warm gedraaid en maar weinig passes kwamen netjes bij verdeler Annemarie Bakker aan waardoor de aanvallers en met name de middenaanvaller regelmatig niet gevaarlijk genoeg in stelling gebracht konden worden. De pass kwam niet goed onder controle ondanks dat de Vinkeveense defensie herhaaldelijk werd bijgedraaid. Ook het offensief van de Hoofddorp dames was sterk en vaak snoeihard via de buitenkant en minder hard door het midden maar wel van een lange aanvaller: 16-25 verlies.

Pas in de derde set was de strijd werkelijk aan en kreeg de thuisploeg meer vat op de pass enerzijds en er werd beter aan het net gescoord ook bij het wat minder mooie verdediging- en opgooiwerk. Met name Joke Ruizendaal wist met haar routine het lange blok slim te omzeilen en menig middenaanval te scoren en Marjan Blenk wist de middenachter veldverdediging strak te bewaken. Het Vinkeveense team putte kracht uit de groeiende goede momenten, de eigen service werd sterker en lange tijd hield het team voorsprong. Er werd mooi gecommuniceerd, duidelijker samen gespeeld en mooie mogelijkheden gezien. Echter in de 20 herpakte VCH zich met een sterke service reeks en wist in een spannende eindstrijd de voorsprong te keren en de winst wederom binnen te halen met 23-25.

Het was net niet, maar het duel was begonnen en de Vinkeveense equipe wilde toch nog het laatste punt binnenhalen. Het speelde gelijksoortig aan de eerste set, trainer/coach Erik Raket bleef de dames manen vanuit hun posities te blijven spelen, achterspelers niet te ver naar voren, vrije net spelers bedacht op het vrije midden, dat door de tegenstanders steeds vaker bestookt werd in plaats van de harde maar nu gekende aanvallen. Het was wederom spannend en min of meer gelijk opgaand tot tegen de 20, en een mooie service reeks van VCH de 21-25 vrij snel op het bord draaide.

Even twee weken pauze om wat onderdelen bij te spijkeren, de volgende wedstrijd is op dinsdag 6 maart, uit in Amsterdam tegen Xenon D1 (10e). Thuis werd in een spannende strijd nipt met 2-3 verloren en zoals het er nu naar uitziet zal dit de eerste wedstrijd zijn dat de voltallige 10 dames van dames 2 zullen aantreden.

Op vrijdagavond 17-2 stond het tweede damesteam van VCH uit Hoofddorp tegenover het tweede team van Haaxman Atalante D2 (nr 8). Wederom een tegenstander uit de top 4 waar een 3-2 verlies was gescoord met een matige eerste set, in een mooie opleving in het 3e en 4e bedrijf door … Lees meer »