001 - Week van de ontmoeting
Jeugdschaak vereniging  Denk en Zet sluit seizoen spannend af

Jeugdschaak vereniging  Denk en Zet sluit seizoen spannend af


Geplaatst op: 16 mei 2017

Vrijdag 12 mei werd de laatste partij van de interne competitie gespeeld. Ook de familie was uitgenodigd om mee te kijken. Het is altijd een extra spannende avond. Wie gaat nou die mooie bekers of trofeeën verdienen gesponsord door aannemingsbedrijf D. Kroese BV uit Vinkeveen. Na het startsein werden de handen geschud en werd de eerste zet gedaan. De begeleiders keken mee of het geleerde goed in de praktijk werd gebracht.

In groep A het hoogste niveau kon er nog van plaats gewisseld worden. Marijn Vree, Lennart van der Veen, Jaco Thijs ten Cate, Martin Meijer en Edward Deen. Martin Meijer en Edward Deen waren niet aanwezig, dus waren de overige drie daardoor zeker van een beker, maar welke? Doordat de favorieten Marijn en Lennart hun partij verloren, bleef de stand ongewijzigd. 1e plaats Marijn, 2e Lennart en met 1,7 punt verschil werd Jaco Thijs derde. Edward en Martin een trofee.

Groep B Marije Koster, Guang van den Bosch, Arnout van der Veen, Boet van Beest. Onze enige jongedame Marije was al verzekerd van de 1e plaats, maar door haar partij nog te winnen van Marijn Vree, was haar beker dik verdiend. Guang en Arnout wisten ook hun partij te winnen. Guang bleef 2e, Arnout en Boet de trofeeën.

Groep C Marky van Diemen, Tieme Verlaan, Thijs ten Dam, Manolis Tsamitros, Marijn de Groot, Jelle de Boer. Ook hier konden de spelers nog van plaats wisselen en daardoor werd het extra spannend.

Tieme tegen Jelle; Tieme speelde heel aanvallend. Door een goede samenwerking Toren Dame wist hij allerlei stukken van Jelle te slaan en hem hiermee schaakmat te zetten.

Thijs tegen Arnout; Thijs nam het niet zo nauw met de dekking van zijn stukken. Daar maakte Arnout goed gebruik van door die stukken juist te slaan en daardoor wist hij in het eindspel de overwinning te pakken.

Manolis tegen Marijn; Ze hadden er veel plezier in, vooral als de tegenstander een verkeerde zetkeus had gedaan. Dat leverde Marijn uiteindelijk het meeste voordeel op, waardoor hij de partij won. Met een vrolijke handdruk werd de partij afgesloten.

Marky tegen Guang; Het leek een gelijke stelling, maar Guang ging met een paar flinke paardensprongen richting de Koning van Marky. Een paar zetten verder stond ook de Dame van Guang naast de Koning gedekt door zijn Paard en stond Marky schaakmat. Ondanks zijn verlies Marky beker 1, Tieme beker 2, Marijn door zijn winst beker 3 en Thijs, Manolis en Jelle de trofeeën.

In de tijd dat Huub Rijsbergen de uitslagen verwerkte, werd door Jan de Boer de prijzen van de schaak puzzelcompetitie uitgereikt. De beste puzzelaar van dit seizoen werd Guang van den Bosch.

Kees Kentrop nam de schaakactiviteiten van het afgelopen seizoen nog even door. Na een dankwoordje van Kees en onze voorzitter Henk Kroon werd de groepsfoto gemaakt. En nu genieten van de zomerstop. Vrijdag 1 september 2017 begint het nieuwe schaakseizoen weer.

Nieuwe leden zijn welkom. Kom eerst voor de proeflessen om kennis te maken met jeugdschaak. Vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur In De Boei Vinkeveen.

Informatie via website www.svdenkenzet.nl

Kees Kentrop


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdschaak vereniging  Denk en Zet sluit seizoen spannend af

Vrijdag 12 mei werd de laatste partij van de interne competitie gespeeld. Ook de familie was uitgenodigd om mee te kijken. Het is altijd een extra spannende avond. Wie gaat nou die mooie bekers of trofeeën verdienen gesponsord door aannemingsbedrijf D. Kroese BV uit Vinkeveen. Na het startsein werden de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: