001 - Escaperoom aglemeen
Veel enthousiasme tijdens workshop toekomst Recreatie en Toerisme

Veel enthousiasme tijdens workshop toekomst Recreatie en Toerisme


Geplaatst op: 17 mei 2017

Maandag 8 mei 2017 organiseerde de gemeente Aalsmeer samen met Ondernemend Aalsmeer in The Beach een workshop over de toekomst van Recreatie en Toerisme in Aalsmeer. Op deze avond gingen vooral ondernemers met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om Aalsmeerse producten, diensten en arrangementen met elkaar te maken.

Wethouder Jop Kluis: ‘Juist door verbinding met elkaar aan te gaan kunnen we Aalsmeer aantrekkelijker maken voor recreanten.’

Met de groei van het aantal bezoekers in Amsterdam zijn er kansen voor Aalsmeer om deze bezoekers, maar ook regionale recreanten, te ontvangen in Aalsmeer. Er moet dan wel een reden zijn om naar Aalsmeer te komen en het moet bekend zijn wat er in Aalsmeer te doen is.

Vragen tijdens de workshop waren: Aan welke producten en arrangementen moeten we denken? Wat is een aantrekkelijk aanbod? Voor welke doelgroep moet er een aanbod komen? En als er aanbod is, hoe kunnen potentiële bezoekers worden bereikt? De avond werd mede begeleid door Amsterdam Marketing.

De sfeer tijdens de avond was open en enthousiast. Hierdoor ontstonden er veel interessante ideeën. Een paar voorbeelden hiervan zijn: rondvaartboten uit Amsterdam naar Aalsmeer laten varen, bloemenfietsen verhuren tussen de locaties, niet alleen de mogelijkheid om in Amsterdam een bus ticket voor een aantal dagen te kopen maar een vaarticket om alles per boot te ontdekken, van Aalsmeer een echte zeilplas maken, een Aalsmeerse bloemenexperience ontwikkelen waar bezoekers 12 maanden bloemen kunnen ervaren. (in tegenstelling tot 2 maanden Keukenhof), flyerende bloemenmensen op Amsterdam CS overtuigen mensen om een Flower Über te nemen die van Amsterdam naar Aalsmeer rijdt en arrangementen met meerdere activiteiten op en om het water en veel meer.

Alle ideeën worden nu door de gemeente in een verslag gezet. Het is de bedoeling dat de ondernemers straks met elkaar de arrangementen gaan ontwikkelen. 

 ‘We zijn op dit moment volop bezig met het uitvoeren van de Recreatie en Toerisme Agenda. De organisatie van deze workshops is een onderdeel hiervan. Daarnaast stelt de gemeente een promotieplan voor Aalsmeer op, komt er een sloepenroute en plaatsen we nieuwe toeristische plattegronden. Ook organiseren we een prijsvraag voor het beste toeristische product en wordt Fort Kudelstaart dit jaar verder ontwikkeld als prachtige locatie voor watersport en recreatie aan het water. Maar uiteraard hebben we ook het bedrijfsleven nodig om met elkaar arrangementen te maken waardoor het voor toeristen aantrekkelijk wordt om Aalsmeer te bezoeken. Door het organiseren van deze workshops hopen we dat ondernemers elkaar vinden en met elkaar verbinding aangaan om zo de recreant een goede reden te geven om onze mooie gemeente te bezoeken.’ Aldus wethouder Jop Kluis.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel enthousiasme tijdens workshop toekomst Recreatie en Toerisme

Maandag 8 mei 2017 organiseerde de gemeente Aalsmeer samen met Ondernemend Aalsmeer in The Beach een workshop over de toekomst van Recreatie en Toerisme in Aalsmeer. Op deze avond gingen vooral ondernemers met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om Aalsmeerse producten, diensten en arrangementen met elkaar te maken. Wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: