De Vinken superieur tegen DKV

Geplaatst op: 22 mei 2017

In de laatste thuiswedstrijd van de veldcompetitie speelde De Vinken een uitstekende tweede helft tegen hekkensluiter DKV. Door de 22-8 winst klimmen de Vinkeveners naar plek 2 in de poule.

Beachveld

Na de feestelijke opening van het Molmhoek beachveld door volleybalvereniging Atalante en korfbalvereniging De Vinken duurde het even voor de wedstrijd van Vinken’s vlaggenschip op gang kwam. Maar na vijf minuten trof de goed verdedigde Rutger Woud voor het eerst doel; niet lang daarna tekende Woud ook voor de 2-0. Direct daarna werd het 2-1. Emese Kroon tilde de thuisploeg naar 3-1, maar daarna duurde het twaalf minuten voor De Vinken weer tot scoren kwam. Inmiddels was IJmuiden teruggekomen naar 3-3. Door twee treffers van Emese Kroon kwam het Suitetam weer op voorsprong, om die nu niet meer uit handen te geven. Ook Rutger Woud scoorde zijn derde en vlak voor rust kwam DKV nog tot 6-4.

Ontketend

In de tweede speelhelft waren de Vinkeveners superieur. Ondanks goed verdedigend werk in beide vakken konden de bezoekers weinig inbrengen tegen de scoringsdrift van de thuisploeg. Binnen een kwartier liep De Vinken uit naar 16-4 door treffers van  Emese Kroon (2x), Gideon Leeflang, Roosmarijn Mooij, Rutger Woud, Annick Stokhof (2x), Jelle Mul en Dorien Verbruggen (2x).
De strijd was gestreden. Daarbij kwam ook nog een flinke hoosbui, die het spel niet bevorderde. Toch ging de thuisploeg vrolijk verder. Roosmarijn Mooij maakte 17-4, Rutger Woud 18-4 en Emese Kroon 19-4.

Publiekswissel

Het moment voor trainer-coach Dirk van der Vliet om Emese Kroon en Jelle Mul een publiekswissel te geven; beide zijn volgend seizoen door verhuizing niet meer beschikbaar voor de hoofdmacht. DKV profiteerde van de commotie door het scoren ook weer op te pakken. Na de 20-5 van Roos Mooij scoorde DKV zelfs twee maal. Dorien Verbruggen leek het slotakkoord te verzorgen, maar ook IJmuiden mocht nog een keer juichen. Het laatst woord was echter aan Jerom Stokhof, die de eindstand van 22-8 op het scorebord deed verschijnen.

Door deze winstpartij nestelt De Vinken zich op een keurige tweede plek met uitzicht op promotiewedstrijden. An moet echter ook de laatste wedstrijd nog gewonnen worden. Die is 27 mei tegen de ongeslagen koploper Reeuwijk; toch een vrij lastig te nemen horde…

In de laatste thuiswedstrijd van de veldcompetitie speelde De Vinken een uitstekende tweede helft tegen hekkensluiter DKV. Door de 22-8 winst klimmen de Vinkeveners naar plek 2 in de poule. Beachveld Na de feestelijke opening van het Molmhoek beachveld door volleybalvereniging Atalante en korfbalvereniging De Vinken duurde het even voor … Lees meer »