001 - Homan Zonnepanelen
Kano toertocht in Vinkeveen

Kano toertocht in Vinkeveen


Geplaatst op: 22 mei 2017

Door kanovereniging De Ronde Venen wordt dit jaar weer het “Rondje de Venen” georganiseerd. De toertocht wordt op zondag 28 mei gevaren.

Voor iedereen een passende tocht

De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende en daarmee de tocht kort of lang maken. Er is keuze uit drie routes: 19 km; 26 km en 46 km. Door de verschillende afstanden is het voor iedereen met wat kano-ervaring mogelijk om een tocht te maken. Bij de korte tochten wordt er gevaren in een rustig tempo. De weervoorspellingen zijn gunstig.

Vinkeveense plassenroute 19km / 26 km:

Als middellange kanotocht is de ANWB-route in combinatie met de Achterbosroute een tocht van in totaal ca. 19 km over en achterlangs de Vinkeveense Plassen een prima route. Aantrekkelijk is het om de tocht na de polder langs de Ringvaart te vervolgen via de Botsholsesloot. De rust en de natuur vormen een uitstekend decor voor een onvergetelijke tocht en zullen de onvermijdelijke gevoelige spieren doen vergeten. Voor de liefhebbers van groot "open" water kan er bij rustig weer een oversteek over de Noord Plas  worden gemaakt. Bij te veel wind wordt achter de eilanden langs gevaren. Ook voor open kano’s of  Canadezen is deze tocht goed te volbrengen. Met een gemiddelde vaarsnelheid van  4-5 km per uur is een recreant een flink deel van de dag buiten in de natuur sportief bezig en zal de beleving vanaf het water anders zijn dan wanneer men gaat wandelen of fietsen. De langere tocht van 26 km combineert de plassen met het riviertje de Angstel en komt langs Abcoude.

Het Vaarcircuit Ronde Venen 46 km

Is een rondje langs de grenzen van de gemeente De Ronde Venen. De marathon is een echte prestatietoertocht en vraagt een behoorlijke conditie. De tocht duurt al gauw 6 tot 8 uur. Het voordeel van deze route is dat er veel variatie is in verschillende soorten vaarwater. Daarom is deze tocht zeker niet saai en kunnen de kanovaarders genieten van diverse fraaie landschappelijke elementen. 

Informatie:

De tochten op 28 mei worden georganiseerd door de kanovereniging De Ronde Venen. De start van de marathon is om 9.00 uur en de kortere tochten starten om 10.00 uur.  Het vertrek is vanaf de loods aan de Herenweg 196 te Vinkeveen. Graag ongeveer 30 minuten eerder aanwezig zijn bij de vereniging om de spullen op tijd in het water te krijgen. Inlichtingen bij Willem Goverse e-mail goverse@planet.nl


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kano toertocht in Vinkeveen

Door kanovereniging De Ronde Venen wordt dit jaar weer het “Rondje de Venen” georganiseerd. De toertocht wordt op zondag 28 mei gevaren. Voor iedereen een passende tocht De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende en daarmee de tocht kort of lang maken. Er is keuze uit drie routes: 19 km; 26 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: