Veel winst voor UWTC wielren

Geplaatst op: 22 mei 2017

IJzersterk zijn de handbikers van UWTC! Vrijdag 19 mei stond er weer een worldcup wedstrijd op het programma voor Tim de Vries en Jetze Plat. Ditmaal in het Belgische Oostende. Vandaag reden zij een tijdrit over 15 km. In de klasse H4 was Jetze Plat uit Vrouwenakker de snelste van de dag met een tijd van 23:55.35, hiermee was hij 12 seconde sneller dan Thomas Dekker (USA) en 21 seconde sneller dan Jonas vd Steene (Bel). In de H5 klasse was de winst voor Tim de Vries uit Vinkeveen. Tim kreeg Stuart Tripp (Australië) en Oscar Sanches (USA) naast zich op het podium. Op zaterdag stond voor beide mannen de wegwedstrijd van 56 km op het programma. Tim werd in de eindsprint tweede, de Amerikaan De Los Santos was net iets sneller in de laatste meters. Tim blijft nog aan de leiding om de wereldbeker.
In de H4 klasse weer een mooi startveld van ruim 20 handbikers. Met zijn 7-en bleven ze over voor de eindsprint en Jetze liet wederom zien in een super vorm te verkeren, want hij won overtuigend in de sprint.

Ronde van Nes ad Amstel

Vrijdagavond 19 mei, lekker dicht bij huis de ronde van de Nes! Prima koersweer en leuke deelnemersvelden. De amateurs werden als eerste weggeschoten met voor UWTC Bas de Bruin, Niels Ruyter en Bart de Veer. Bas was lekker op dreef en won alle premiesprints! En ook Niels, hangend in het wiel van Bas, wist bij twee premiesprints een tweede plaats te behalen. Helaas zat Bas bij de eindsprint niet helemaal op de juiste plaats en moest hij genoegen nemen met de 7e plaats. Maar een sterke koers gereden! Niels werd 11e en Bart zat met de 22ste plaats net buiten de gevulde enveloppen.
Trainingslid Lorena Wiebes won bij de dames de eindsprint van de grote groep dames en zij kon hiermee de ronde van Nes ad Amstel op haar zegelijst bijschrijven.

GP Groenen groep

Lorena heeft zondag de GP Groenen Groep gereden in Veldhoven.  De GP Groenen Groep was ook dit jaar weer het decor van de tweede manche van de Centric Clubcompetitie. In zonnige omstandigheden koerste het peloton honderd kilometer in en om Veldhoven. Hier zagen we aanval na aanval plaatsen, maar allen zonder succes. De wedstrijd eindigde in een massasprint, waarbij Marjolein van ’t Geloof de snelste bleek. Nederlands Kampioene bij de junioren Lorena Wiebes tekende voor de tweede plaats, wat na enig rekenwerk genoeg bleek om de leiding in de Clubcompetitie over te nemen van Rixt Meijer.

Winst in Hilversum

Bij de ronde van Hilversum hebben de elite renners van  UWTC zich goed laten zien. Met behoorlijk vals plat rondom het Dudok gemeentehuis en een aantal pittige bochten is het een zware wedstrijd. UWTC lid Steven Stenekes wist de sprint te winnen van het groepje dat een kleine 7 seconde voorsprong had op het peloton. Jeroen Breewel werd 12e en Jake Griffin 23ste.

Selectiewedstrijd jeugd N-H

De jeugdrenners van regio Noord-Holland hebben zondag weer een NK selectiewedstrijd gereden. Mike Derogee en Jasmijn Wiegmans zijn beide goed op koers om zich te plaatsen voor het NK. Ook Lars Hopman heeft al een aantal selectiewedstrijden gereden, maar de kans dat hij zich gaat plaatsen is erg klein. Lars doet wel weer een hoop ervaring op! Zondag reden zij bij DTS in Zaandam. Jasmijn werd 10e in cat 4. Bij cat 5 werd Mike 13e en Lars 14. Mike had net een nieuwe fiets, dus dat was even wennen. Maar beide jongens konden lekker mee in het peloton, waar het tempo niet zo hoog was. In de massasprint kwamen zij wat tekort om mee te doen voor de podiumplaatsen.

Guus Zantingh weer goed op dreef bij de veteranen
De veteranen 68+ en 60+ van de UWTC Leen Blom, Ben de Bruin, Nico Fokker en Guus Zantingh waren afgelopen weekend weer actief. Zaterdag 20 mei stonden de renners aan de start in Alphen aan de Rijn. De 68+ renners begonnen na het startschot direct tempo te maken onder impuls van Piet Gruteke en Arie de Groot,   maar niemand kreeg in de eerste helft van de koers de ruimte. Hierna probeerde Piet Gruteke het nogmaals en nam een kleine voorsprong en wist deze uit te bouwen. De wedstrijd werd   gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam   en Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt van het peloton voor de 2e plaats. Leen Blom finishte als 14e. Bij de 60+ was het Arie Blomberg, die direct na het startsein ontsnapte en even later sloot Paul van Heijningen bij hem aan en samen bouwden ze een voorsprong op, maar zij werden weer achterhaald. Als gesloten groep gingen ze de spurt aan en deze werd overtuigend gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek, 2e werd Piet Kralt uit Rijnsburg. Ben de Bruin finishte als 13e.

Zondag 21 mei was er een wedstrijd in het groene hart in Woerden. Na het startschot bij de 68+ werden er direct pogingen ondernomen om te ontsnappen. Ook Leen Blom probeerde enkele pogingen, maar het peloton onderhield een zodanig hoog tempo dat er geen enkele renner weg kon blijven. Een groepsspurt moest de winnaar gaan bepalen. In de laatste ronde werd het tempo flink opgevoerd en hierbij ging Guus Zantingh uit Mijdrecht al vroeg de sprint aan en won de wedstrijd, 2e werd Aad Vingerling uit s-Gravendeel, 3e Arie de Groot uit Stolwijk. Leen Blom eindigde als 9e. Bij de 60+ sprong na 20 minuten koers de Nederlandse kampioen Willem Hus weg en even later sloot Hans van Bavel bij hem aan en samen bouwden zij een ruime voorsprong op. Willem Hus won de wedstrijd voor Hans Van Bavel, 3e werd Piet Kralt uit Rijnsburg. Ben de Bruin finishte als 9e.

Triathlon

Sjon van de Berg reed zondag een 90 km lange tijdrit, als onderdeel van een triatlon in Nieuwkoop. Sjon deed mee met de trio's, waarbij één persoon het zwemmen deed, Sjon het fietsen en een derde persoon het hardlopen. Zij deden dit niet onverdienstelijk want de winst bij de trio's ging naar het team van Sjon.

IJzersterk zijn de handbikers van UWTC! Vrijdag 19 mei stond er weer een worldcup wedstrijd op het programma voor Tim de Vries en Jetze Plat. Ditmaal in het Belgische Oostende. Vandaag reden zij een tijdrit over 15 km. In de klasse H4 was Jetze Plat uit Vrouwenakker de snelste van de … Lees meer »