Overtuigende zege voor VZOD

Geplaatst op: 19 februari 2012

Na de zege op Atlantis een week eerder was afgelopen zaterdag DSO uit Alkmaar aan de beurt om aan de zegekar van VZOD/vdBoon gebonden te worden. Met 17-11 wonnen de Kudelstaarters gemakkelijk en overtuigend hun laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Zaterdag 10 maart spelen de pupillen van coach Frits Visser uit tegen Madjoe in Rijnsburg om, ongeacht het resultaat, als een goede middenmoter de zaalcompetitie te kunnen afsluiten.

Hekkensluiter DSO opende de score en kwam zelfs na een benutte strafworp van Bart Verheul nog een tweede keer op voorsprong. Dit bleek echter het enige wapenfeit van de gasten uit Alkmaar, want daarna was het VZOD die de wedstrijd dicteerde. De blauw-zwarten scoorden vijf keer op rij voordat DSO weer iets terug kon doen. Doelpunten kwamen van achtereenvolgens Anika van Os, tweemaal Bart Verheul en tot slot wederom tweemaal Anika van Os die net als Bart Verheul daarmee een hattrick scoorde. Na 17 minuten spelen werd zo een 6-2 voorsprong bereikt. De wedstrijd was gespeeld. VZOD had hiermee een onoverbrugbaar gat geslagen die de Almaarders niet meer te boven zouden komen. Vanaf dat moment consolideerde VZOD de voorsprong vrij gemakkelijk. Zoals al aangegeven was het DSO die toen pas weer scoorde en de 6-3 liet aantekenen in de 18e minuut. Even leken ze het ‘t team van Frits Visser nog moeilijk te maken door nog tweemaal te scoren en de stand op 6-4 te brengen, maar verder liet VZOD hun tegenstanders niet komen. Met doelpunten van wederom Anika van Os en Bart Verheul en een tegentreffer van DSO werd de ruststand van 8-5 bereikt. Na rust hetzelfde beeld ook al leek het er in eerste instantie niet op door de openingscore van DSO (8-6). Ook na wederom twee doelpunten van goaltjesdievegge Anika van Os brachten de Alkmaarders de stand wederom terug tot een marge van twee doelpunten (10-8). Toen was het net als in de eerste helft voor de Kudelstaarters weer tijd om de duimschroef aan te draaien. De geschiedenis herhaalde zich, want ook nu scoorden de VZOD-ers vijf maal op rij voordat DSO pas weer zou tegenscoren. Met doelpunten van achtereenvolgens Wouter Vermeulen, Anika van Os, tweemaal Bart Verheul en wederom Wouter Vermeulen verscheen in de 52e minuut een stand van 15-8 op het scorebord. In de tussentijd werd Sharon Uffelie, die voor de geblesseerde Josine Verburg in de basis was begonnen, vervangen door Jessica Zijerveld. Na een tegentreffer van DSO volgde vijf minuten voor het einde de publiekswissel voor Bart Verheul. Zijn vriendin er in, hij er uit. Na een oogst van maar liefst zes doelpunten mocht hij van coach Frits Visser onder luid applaus het veld ruimen voor Barry van Limpt. De wedstrijd werd vervolgens gemakkelijk uitgespeeld en eindigde uiteindelijk met een stand van 17-11 op het scorebord. De doelpunten aan VZOD zijde werden daarbij gescoord door Eric Spaargaren en Wouter Vermeulen.

De komende twee weekenden komt het vlaggenschip van VZOD/vdBoon niet in actie. Wel zijn de jeugdteams van ckv VZOD komende zaterdag te bewonderen in de Proosdijhal met als klapper om 15.00 uur VZOD 3, de belofte van korfballend Nederland. Dit team van de toekomst is de moeite van het kijken waard en zal u op basis van hun jarenlange korfbalervaring zeker kunnen trakteren op een ware korfbaldemonstratie. De uitslagen van 18 februari: VZOD 1-DSO 1 17-11, VZOD 2-Dindoa 3 14-18, VZOD 3-De Vinken 3 14-15, VZOD A1-DSO A1 10-9, VZOD B1-Furore B2 4-8, VZOD D2-OVVO D3 5-4, OVVO E2-VZOD E1 1-5, VZOD E2-Sporting West E2 14-2, VZOD F1-ESDO F2 niet gespeeld.

Na de zege op Atlantis een week eerder was afgelopen zaterdag DSO uit Alkmaar aan de beurt om aan de zegekar van VZOD/vdBoon gebonden te worden. Met 17-11 wonnen de Kudelstaarters gemakkelijk en overtuigend hun laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Zaterdag 10 maart spelen de pupillen van coach Frits Visser … Lees meer »