Atlantis D1 wint wederom het derby duel

Geplaatst op: 22 mei 2017

Afgelopen zaterdag trad de Petra’s Praktijk ploeg weer aan tegen de Vinken D1. Duels tegen onze buurtvereniging uit Vinkeveen zijn altijd extra spannend voor beide ploegen. In de vorige wedstrijd waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd en trok de D1 met 6-7 aan het langste eind. Ditmaal mochten ze hun thuisduel spelen.

De start gaf gelijk weer hetzelfde beeld, beide ploegen waren vooral verdedigend erg lastig voor elkaar. Met nog 5 minuten voor de rust wist de D1 het eerste doelpunt aan te tekenen 1-0. Dit leek de rust stand te worden maar de Vinken wist in de laatste minuut nog tweemaal te scoren waardoor de Petra’s Praktijk ploeg met een 1-2 achterstand de rust in ging.

In de rust kreeg de ploeg weer veel tips, aanwijzingen en oppeppers van de coaches Petra Taal en Gita Geusebroek. De tweede helft kwam Atlantis D1 weer snel op gelijke hoogte maar weer gaven beide ploegen weinig kansen weg. Atlantis D1 nam wel steeds de voorsprong de tweede helft. Met mooie acties en oog voor elkaar speelde de ploeg de juiste mensen uit waardoor er de tweede helft meer doelpunten vielen. Wat helemaal mooi was dat er ook veel van afstand gescoord werd.

Met nog twee minuten te spelen nam de ploeg een 5-4 voorsprong maar het lukte de ploeg maar niet om er twee doelpunten verschil van te maken. En wat gebeurt er als je zelf de kansen niet afmaakt…. Dan maakt de tegenstander weer het doelpunt. Dit leek de eindstand te worden maar Atlantis D1 perste er nog de laatste adem uit en ging er aanvallend en verdedigend nog voor. Die power en inzet werd beloond, in de laatste minuut werd er een voorsprong van 6-5 genomen. Maar de tegenstander had nog de laatste aanval en even leek de tegenstander gelijk te komen. Maar gelukkig voor Atlantis werd er goed verdedigd waardoor het doelpunt niet telde. Onder een groot applaus van het aanwezige publiek werd er gewonnen met 6-5. Een spannend duel van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren maar een wedstrijd die wel heel sportief bleef.

Door deze overwinning blijft de ploeg nog in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse, wat 1 klasse is onder de hoogste klasse van Nederland. Aanstaande zaterdag speelt Atlantis D1 uit tegen KVA en als de ploeg dit duel weten te winnen kunnen ze na de zaal wederom kampioen te worden.
Maar ook als het de ploeg niet lukt mogen ze waanzinnig trots op zichzelf zijn. Wat zijn ze waanzinnig gegroeid als ploeg maar ook allemaal individueel. De speelsters en spelers hopen dat er veel mensen komen kijken in Amstelveen. Wilt u weten hoe laat of wanneer kijkt u dan op www.kvatlantis.nl of op de social mediakanalen facebook of Instagram.

Afgelopen zaterdag trad de Petra’s Praktijk ploeg weer aan tegen de Vinken D1. Duels tegen onze buurtvereniging uit Vinkeveen zijn altijd extra spannend voor beide ploegen. In de vorige wedstrijd waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd en trok de D1 met 6-7 aan het langste eind. Ditmaal mochten ze … Lees meer »