VZOD collectief bijna naar perfect game

Geplaatst op: 22 mei 2017

Na de mooie overwinning van vorige week togen de korfballers van VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag naar koploper Twist. Het was hun kampioenswedstrijd en zij konden dus vandaag promotie naar de eerste klasse veilig stellen. VZOD wenste hier echter niet aan mee te werken en nam vanaf de eerste minuut brutaal de leiding in handen. Twist had misschien last van spanning maar zeker is dat zij vandaag niet in hun beste doen waren. Zij hebben patent op snel spel om uiteindelijk in de twee/twee situatie te komen en vervolgens doelgericht toe te slaan uit de tweede kans. De Kudelstaarters hadden dit echter goed geanalyseerd en wisten hen zo het vuur aan de schenen te leggen. In de eerste helft zat het team van trainer/coach Cor Loef met gevarieerd aanvalsspel telkens aan de goede kant van de score. Zo ging het van 2-4 naar 6-6 en werd het ook nog 7-10. Toen Alyssa te Riele van afstand ook de 7-11 erin knalde werd het billen knijpen voor Twist. Bij VZOD/FIQAS was alles perfect, van aanvallen tot verdedigen en van communicatie tot doorzettingsvermogen. Kortom het collectief klopte. Twist rechtte echter de rug en kwam punt voor punt dichterbij. Als aanstaand kampioen kwamen zij toen op slag van rust op een 12-11 voorsprong. De blauw/zwarten uit Kudelstaart wensten hun huid echter duur te verkopen. Het beeld in de tweede helft bleef hetzelfde als in de fabuleuze eerste helft alleen het scoren bleef, net als vorige week, achter. Toch is VZOD/FIQAS het team in deze klasse die de meeste goals gemaakt heeft. Ondanks die fase waarin Twist zesmaal de korf vond (tegenover een doelpuntloos VZOD) kroop de brigade van trainer/coach Loef daarna toch weer dichterbij. Toen Josine Verburg met haar vierde treffer de gelijkmaker op het scorebord bracht (15-15) was alles nog mogelijk. Paul te Riele deed er nog een schepje bovenop en schoot tien minuten voor tijd van afstand raak: 15-16. Helaas was toen de pijp leeg voor de Kudelstaarters en was het Twist die uiteindelijk erop en erover ging: 19-16. Door het gehele veldseizoen is Twist de terechte kampioen maar zij waren afgelopen zaterdag zeker niet de beste ploeg. Trainer/coach Cor Loef na afloop: "Na een meer dan uitstekende eerste helft bleven de scores achter in de tweede helft. Als die ballen wel goed gevallen waren, had een punt of winst er zeker in gezeten." VZOD ontvangt aanstaande zaterdag rode lantaarndrager VIOS om 15.30 uur aan de Wim Kandreef voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Na de mooie overwinning van vorige week togen de korfballers van VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag naar koploper Twist. Het was hun kampioenswedstrijd en zij konden dus vandaag promotie naar de eerste klasse veilig stellen. VZOD wenste hier echter niet aan mee te werken en nam vanaf de eerste minuut brutaal de … Lees meer »