Weer verlies voor dames van Atalante 1

Geplaatst op: 19 februari 2012

Het zit het eerste damesteam van Atalante dit seizoen niet mee. Aan het begin van het seizoen moest het team, met een aantal nieuwe speelsters erbij, aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. Dat was deels de reden dat er in de eerste helft niet veel wedstrijden werden gewonnen. In de tweede helft van het volleybalseizoen zijn het de blessures die het team de das om doen. Een onwillige kuit, een geïrriteerde schouder, een gescheurde achillespees, een verzwikte enkel, een auto ongeluk en zoals u heeft kunnen lezen vorige week een ernstige knieblessure. Het is een hele waslijst.

Vrijdag 17 februari moesten de dames van Atalante, gesponsord door Haaxman/Verbruggen, wederom een wedstrijd spelen tegen US uit Amsterdam. Met de hulp van 2 speelsters uit het tweede team kon coach Erik Raket beschikken over een 9-tal dames. De eerste set begonnen de dames slecht. Er werd veel fout geserveerd en door een matige pass hadden de dames niet de mogelijkheid om te scoren bij het goed verdedigende team van US. Al heel snel keek de Haaxman equipe tegen een flinke achterstand aan. Een wissel waarbij Nancy Lijten, herstellend van een blessure, in het achterveld werd ingebracht voor een betere pass gaf wel wat meer rust in het veld maar niet het gewenste resultaat. De eerste set ging al snel met 9-25 verloren.
In de tweede set nam Xuee Lont de spelverdeling over van Mirjam van der Strate. Atalante ging beter spelen. De felheid kwam weer terug in het spel, de servicedruk werd groter en er kon weer lekker aangevallen worden. De dames van US hadden duidelijk meer moeite met dit spel maar konden door een stapje harder te werken veel ballen van de grond houden. Maar ook aan Atalante zijde werden met name door Jana Chatrnuchova een aantal ballen fantastisch gered. Daar tegenover viel haar servicepass deze wedstrijd wat tegen. Het team van US merkte dit en zochten haar regelmatig op met de service. Gelukkig konden Nancy Lijten en Loes Kuijper dit goed opvangen. Atalante kon deze set aardig bijblijven maar moest de setwinst toch met 19-25 aan US laten.

De derde set startte Atalante in dezelfde opstelling. Het spel werd echter wat onzorgvuldig. Door een matige pass kon setupster Xuee de aanvalsters niet optimaal bedienen. Tevens kon zij in deze fase van de wedstrijd onvoldoende variatie in de aanvalsopbouw realiseren. Het lange blok van het Amsterdamse team wist menig aanval te keren. Mede door diverse persoonlijke fouten konden de Vinkeveense speelsters US niet bijhouden. Ook de scheidsrechter maakte in deze set, maar ook al eerder, een aantal twijfelachtige beslissingen. De setupster van US had best een aantal keer bestraft mogen worden op een technische fout. Dat zijn gelukkig niet de punten waarop je een wedstrijd wint of verliest. Daarom ging ook deze set met 15-25 naar US.

Toch gaf het Verbruggen team de moed niet op. In de vierde set werd er fel en enthousiast gestart. De pass werd goed verzorgd en dit resulteerde direct in een aantal fantastische aanvallende scores. Ook verdedigend gingen de dames er nog vol voor. Een aantal geweldige reddingen zorgden er voor dat US toch ook in deze laatste set niets cadeau kreeg. Helaas kon Atalante dit enthousiasme slechts tot halverwege de set volhouden. Daarna ontstonden er wat misverstanden en onnodige fouten. US maakte hier dankbaar gebruik van en konden vooral met een harde aanval op de buitenpositie een flinke voorsprong nemen, 10-19. Maar de Haaxman/Verbruggen equipe toonde haar flexibiliteit en wist, terwijl het publiek al langzamerhand huiswaarts keerde, toch nog diverse punten te vergaren. Ondanks alle inspanningen ging helaas ook de 4e set met 21-25 naar het Amsterdamse US.

Helaas wederom een 0-4 verlies voor Atalante. Hopelijk kunnen de dames tegen de lager geplaatste teams, waar ze de komende weken nog tegen moeten spelen, toch nog een aantal punten binnen halen.

Het zit het eerste damesteam van Atalante dit seizoen niet mee. Aan het begin van het seizoen moest het team, met een aantal nieuwe speelsters erbij, aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. Dat was deels de reden dat er in de eerste helft niet veel wedstrijden werden gewonnen. … Lees meer »