01 - Nooit Gedacht
Van Rijn Racing: Nog een hardnekkige horde te gaan

Van Rijn Racing: Nog een hardnekkige horde te gaan


Geplaatst op: 24 mei 2017

Onder een stralende zon werd afgelopen zondag 21 mei de tweede wedstrijd voor het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Het deelnemersveld was weer gegroeid ten opzichte van de vorige wedstrijd, wat de strijd alleen maar interessanter maakt. De stemming binnen het Van Rijn Racing team was vooraf positief gestemd. Een aantal zaken waren thuis in de werkplaats op orde gesteld, en ook de gemaakte proefstarts gaven voldoende vertrouwen voor de wedstrijd die komen ging. Echter kwam er een lek boven die het team tijdens de wedstrijd niet kon dichten.

Tijdens de eerste vrije training was direct al merkbaar dat de Skoda Fabia veel beter over het Eurocircuit te sturen was. De wagen hield zich een stuk beter, maar de langzame bochten uit verloor de auto tractie. Het team wist dit naarmate de dag nog wel te verbeteren, maar een oplossing zal thuis verder gevonden moeten worden.

De tweede vrije training verliep niet zonder tegenslag. Tijdens een van de laatste trainingronden kreeg de wagen onverwacht onderstuur, waardoor Van Rijn in de zandbak belandde. Hij wist de wagen er nog uit te krijgen op eigen kracht om zijn training te kunnen vervolgen. Één bocht later rook hij koelwater en besloot uit voorzorg zijn wagen aan de kant te zetten. Na afgesleept te zijn naar de servicetent bleek er een koelwaterslang te zijn losgekomen. De monteurs konden dit verhelpen en constateerden verder geen gevolgschade. Het plotselinge onderstuur was hiermee ook te verklaren.

In de eerste manche ving Van Rijn aan vanaf de vierde en buitenste startpositie. De start zat Dennis er een stuk beter bij dan in de vorige wedstrijd. In ieder geval was de achterstand bij de eerste bocht minimaal. Echter zorgde het tractieverlies bij het uitkomen van de langzame bochten hem tot achtervolgen in het vervolg van de wedstrijd. Zo ook de tweede manche, waar het team zich nog wel met drie secondes wist te verbeteren. Maar de geboekte progressie zou niet genoeg zijn voor een finale. “We gaan thuis weer vol aan de bak! We hebben een hoop problemen op weten te lossen in de aanloop naar deze wedstrijd toe. We hebben nu nog een hardnekkige horde te nemen, maar ook die gaan we winnen, “ aldus een vastberaden Dennis. “Het team heeft voor mij een veel betere auto neergezet, ik baal ervan dat we nog niet mee hebben kunnen doen vandaag!”

 

11 juni staat de volgende ontmoeting op het programma voor het Nederlands Kampioenschap. Dan gaat het team Van Rijn Racing weer de strijd aan met de concurrentie in de Super 1600 klasse. Ook dan is het Eurocircuit de gastheer.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing: Nog een hardnekkige horde te gaan

Onder een stralende zon werd afgelopen zondag 21 mei de tweede wedstrijd voor het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Het deelnemersveld was weer gegroeid ten opzichte van de vorige wedstrijd, wat de strijd alleen maar interessanter maakt. De stemming binnen het Van Rijn Racing team was vooraf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: