Winst in laatste thuiswedstrijd van De Vinken

Geplaatst op: 18 februari 2012

Honderdste van Rudy Oussoren
Voorzitter Henk Kroon kon in zijn aankondiging verklappen dat Rudy Oussoren alweer zijn honderdste competitiewedstrijd ging spelen voor de Vinkeveense hoofdmacht. Samen met Kelvin Hoogeboom, Silvia Oussoren en Joyce Kroon begon Oussoren als vanouds in de verdediging. Fred Straatman had Melanie Kroon en Mariska Meulstee en de beide Peters (Kooijman en Koeleman) weer geposteerd in de aanval. De D2-pupillen vormden het enthousiaste team van de week en deze jongelingen kregen zeker waar voor hun aansporingen.

Na het kringgesprek van Fluks en het handjeklap van de Abn-Amro-ploeg zag het publiek overigens wel een slordige wedstrijdstart. Diverse plaatsfouten in de Vinkenaanval wogen niet op tegen de goede rebound in de verdediging. Het werd 0-1 voor Fluks.
Een benutte vrije bal (Mariska Meulstee) leverde 1-1 op en van afstand nam Noordwijk opnieuw een voorsprong: 1-2. Ruud Oussoren kon na een fraaie rebound van Kelvin Hoogeboom in de tiende minuut 2-2 maken. Mariska Meulstee knalde van afstand de 3-2 erover heen, maar een simpele omdraaibal bracht Fluks weer op gelijke hoogte. Een mooi uitgespeelde aanval resulteerde in een knappe uitwijktreffer van Silvia Oussoren, direct gevolgd door een keurige uitwijkbal van Kelvin Hoogeboom.
Na de 5-4 tilde Mariska Meulstee halverwege de eerste helft de thuisploeg weer naar een tweepunten voorsprong. Tot aan de rust speelde Fluks echter net even wat feller, leper en brutaler. Via 6-6 kwamen de bezoekers op 6-8. Maar nog op slag van rust scoorde Rudy Oussoren de belangrijke aansluitingstreffer.

Marge
Wat Fluks in de kleedkamer besproken heeft zullen we nooit weten, maar er kwam een heel ander team de tweede helft spelen. Het eerdere elan was er uit. Het relaxte spel maakte plaats voor gehaast 'gedoe' en doordat De Vinken goed in de wedstrijd kwam was het even gedaan met de Noordwijkse scoringskracht.
Silvia Oussoren scoorde van afstand, Mariska Meulstee vanaf de stip (nadat Peter Kooijman door twee man verdedigd werd) en Peter Koeleman tekende van afstand 10-8 aan.

De tweede aanval wist opnieuw met vlot samenspel de tegenstander te verschalken. Kelvin Hoogeboom rondde een fraai uitgespeelde aanval keurig af en kort daarna knalde de gewezen Mijdrechtenaar ook nog eens 12-8 door het plastic.
Nadat ook Peter Koeleman een strafworp meekreeg (score Mariska) leek de tegenstand gebroken. Tot zeven minuten voor tijd bleef de marge erg ruim. Maar juich nooit te vroeg.
Een mooie doorloopbal van Kelvin Hoogeboom bracht de thuisploeg op 14-9. Silvia Oussoren maakte haar derde en Melanie Kroon rondde de Vinkeveense overheersing keurig af door van afstand 16-10 te scoren.
De laatste treffers van Fluks (waaronder twee stippen) tellen nog slechts voor de statistieken. Met 16-14 konden de Vinkeveners opnieuw twee punten bijschrijven.

De komende twee weken is er geen programma.
De laatste zaalwedstrijd speelt De Vinken 10 maart uit tegen Fiks in Oegstgeest.

De Vinken 1 heeft zaterdag opnieuw goede zaken gedaan. Tegen het bijna gellijkwaardige Fluks uit Noordwijk was het één helft spannend. Na de rust stonden de bezoekers ruim een kwartier droog. De intussen opgebouwde marge was voldoende voor de Vinkeveense winst: 16-14. Honderdste van Rudy Oussoren Voorzitter Henk Kroon kon … Lees meer »