02 - Senior  sportief actief 2e week
Weekend KunstRondeVenen groot succes

Weekend KunstRondeVenen groot succes


Geplaatst op: 29 mei 2017

KunstRondeVenen kijkt terug op een succesvolle en drukbezochte derde editie. De ruim veertig ateliers die op zaterdag 27 en zondag 28 mei waren opengesteld voor publiek werden goed bezocht door enthousiaste kunstliefhebbers uit de gemeente en daarbuiten.

Burgemeester Maarten Divendal opende KunstRondeVenen afgelopen vrijdag tijdens de feestelijke openingsavond. Dit deed hij door met een twee meter lange kwast en een pot roze verf zijn eigen route op een grote plattegrond van De Ronde Venen te schilderen. Bij startlocatie Art Galerie Boven Verwachting in Wilnis hing één kunstwerk van elke deelnemende kunstenaar. Honderden bezoekers lieten zich hier zaterdag en zondag prikkelen om vanaf daar zelf een route uit te stippelen.

Zonnetje

Het warme weer weerhield geïnteresseerden er niet van om verschillende ateliers af te gaan. Sterker nog, dankzij het zonnetje kwamen de meeste bezoekers lekker op de fiets. Atelier IntoTuition in Mijdrecht had op zaterdag vijfentachtig bezoekers. ,,Bijna allemaal op de fiets. Zelfs vanuit Woerden en die gingen nog helemaal naar Abcoude”, vertelt kunstenares Marjolein Berger-Vos. Dit jaar reed voor het eerst de PlusBus langs locaties van KunstRondeVenen. Dankzij de inzet van het busje van Tympaan-De Baat konden ook ouderen en mindervaliden zaterdag een kijkje nemen in verschillende ateliers.

Plekken waar meerdere kunstenaars gezamenlijk exposeerden, werden tijdens het kunstweekend het drukst bezocht. Zo waren Fort Abcoude en het Paviljoen Viscentrum bij het fort populair, in totaal exposeerden daar zeven kunstenaars. De tentoongestelde schilderijen, beelden en installaties kwamen in het fort mooi tot hun recht. De kunstenaars in ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht kregen op beide dagen ruim tweehonderd mensen op bezoek. Ook het vorig jaar heropende Spoorhuis in Vinkeveen was populair. Zo’n driehonderdvijftig mensen kwamen langs om de combinatie van schilderijen, beelden en foto’s te aanschouwen. ,,En ik heb ook nog een aantal boeken verkocht”, vertelt de Vinkeveense fotograaf Edith Gerritsma, die eind maart een documentair fotoboek over kosters in Nederland lanceerde.

Liefhebbers

Het aantal kunstverkopen was dit jaar hoger dan tijdens eerdere edities. ,,Het lijkt wel of het juist de echte kunstliefhebbers zijn die met dit warme weer op de fiets stappen. Ik heb nog nooit zoveel leuke en interessante gesprekken gevoerd als tijdens deze editie. En ik heb ook best veel verkocht”, laat een van de ruim zeventig deelnemende kunstenaars weten. Het weekend werd zoals elk jaar omlijst door prachtige optredens van voornamelijk lokale artiesten. Zo trad op zaterdag shantykoor De Turfschippers op in Waverveen, waren de zangers van Greetje de Haan in Vinkeveen en gaven de dansers van Kunst Rond de Venen onder leiding van docent Aino Merits op zaterdag in Mijdrecht een schitterende performance weg.

Laatst bewerkt op: 29 mei 2017 14:38

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weekend KunstRondeVenen groot succes

KunstRondeVenen kijkt terug op een succesvolle en drukbezochte derde editie. De ruim veertig ateliers die op zaterdag 27 en zondag 28 mei waren opengesteld voor publiek werden goed bezocht door enthousiaste kunstliefhebbers uit de gemeente en daarbuiten. Burgemeester Maarten Divendal opende KunstRondeVenen afgelopen vrijdag tijdens de feestelijke openingsavond. Dit deed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: