001 - Homan Zonnepanelen
Radio Aalsmeer : Hoe veganisme de wereld redt

Radio Aalsmeer : Hoe veganisme de wereld redt


Geplaatst op: 30 mei 2017

Lokale omroep Radio Aalsmeer ontvangt deze week onder meer de groenste vingers van Aalsmeer, is op zoek naar de Super Juf en Super Meester en een interview met een topsporter uit Aalsmeer. Ook een vleesactiviste schuift aan in de studio om haar verhaal te kunnen vertellen en aangezien donderdag de maand juni begint is er extra lang van ‘Aalsmeer By Night’ te genieten.

‘Halte Zwarteweg’ interviewt floretschermer Daniel Giacon

De uit Aalsmeer afkomstige Daniel Giacon is hard op weg om zich in de top van de Nederlandse schermsport te nestelen. Op het NK in april won hij zilver en dankzij zijn goede prestaties heeft hij kwalificatie afgedwongen voor het EK en WK. Helaas neemt hij niet deel aan het EK vanwege school, maar hij zal wel deelnemen aan het WK in Leipzig in Duitsland. De programmamakers van ‘Halte Zwarteweg’ vragen Daniel het hemd van het lijf over zijn sport en prestaties. Donderdag om 18:00 op Radio Aalsmeer.

Vleesactiviste Armanda Govers te gast bij ‘Echt Esther’

Via haar studie Milieurecht belandde Govers voor een stage in Zuid-Amerika alweer zij geconfronteerd werd met massale ontbossing voor het grazen van vee en verbouwen van veevoer. Toen zij dit aankaartte bij lokale overheden werd er niets mee gedaan en besloot zij zich er verder in de verdiepen. Ze besloot zelf te stoppen met het eten van vlees en later zelfs veganistisch te leven. Via werk voor Greenpeace en de Vegetarische Slager raakte ze heel betrokken bij het onderwerp. In 2015 deed ze zelfs mee aan tv-programma Utopia om aandacht te genereren voor veganisme en in 2016 richtte ze haar stichting ‘Even Geen Vlees’ op om mensen te inspireren het consumeren van dierlijke producten te matigen. Naast Armanda schuift donderdag ook Radio Aalsmeer collega Margret van der Meer aan, zij is namelijk ook vegetariër en praat mee over deze levenswijzen aan tafel bij presentatrice Esther Sparnaaij. Donderdag tussen 19:00 en 20:00. Vragen en reacties via esther@radioaalsmeer.nl.

‘Aalsmeer By Night’ begint juni extra lang

Donderdagavond 1 juni, de eerste dag van de nieuwe maand, duurt de uitzending twee keer zo lang! Om 20.00 uur begint een twee uur durende 70’s Party. Presentator Meindert van der Zwaard draait de leukste muziek uit het tijdperk 1970-1979 en duikt diep terug in de tijd van pop, rock en disco uit de jaren 70. Vanaf 22.00 uur is de reguliere uitzending van 'Aalsmeer by Night' te horen met in het eerste uur de vaste programma-items 'De Reclameplaat', 'De Nederlandse Top 10' en 'Oud & Nieuw' en in het tweede uur 'De Verjaardagskalender', 'De Tandenpoetsdansplaat' en tot slot 'Aalsmeer Easy'.

Super Juf en Super Meester gezocht bij ‘Let’s Go’

Vrijdag zorgen Kim en Laurens weer voor een gezellig begin van je weekend met veel muziek en leuke gasten. Kinderburgemeester Sophie komt langs om te vertellen over De Cultuurmarkt. Deze organiseert zij samen met Inge van de Binding en belooft een hele leuke en leerzame middag te worden. Verder is het vrijdag ook de laatste kans om jouw juf of meester op te geven voor de Super Juf en Super Meester verkiezing! Laat Kim en Laurens weten waarom jouw juf of meester de allerbeste is en deze titel verdient. Stuur een e-mail naar letso@radioaalsmeer.nl of breng jouw aanmelding langs in de studio, aanstaande vrijdag tussen 17:45 en 19:15. De studio zit in de centrale hal van Studio’s Aalsmeer aan de Van Cleeffkade.

‘Door de Mangel’ ontvangt Odeke met de groene vingers

Maandag 29 mei was het IT-er Scott Maarse die plaats nam achter de microfoon in de talkshow ‘Door de Mangel’. De in de Kastanjelaan opgegroeide en daar nog altijd woonachtige Scott Maarse heeft één broer die ook werkzaam is in de IT. Zijn vader reed vroeger op een vrachtwagen en Scott mocht regelmatig meer naar Zweden, maar wilde toch op een andere manier zijn brood verdienen. Na gewerkt te hebben in een aantal computerwinkels is de Aalsmeerder voor zichzelf begonnen. “Ik wilde graag meer tijd besteden aan de klanten om hen beter te kunnen helpen”, vertelde de kersverse ZZP-er. Als hobby fotografeert Maarse graag, maar kan er eigenlijk te weinig tijd voor vrij maken. Zoals elk programma op Radio Aalsmeer, is ook deze uitzending weer terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl.

Ook Scott heeft een nieuwe gast bereid gevonden voor de volgende uitzending. De 173e gast is Odeke Tas. “Zij is de dochter van de goede vriend van mijn vader. Ik wil graag van haar weten hoe ze aan haar ‘groene vingers’ komt. Het antwoord op deze vraag hoor je maandag 5 juni mei a.s. vanaf 19.00 uur in ‘Door de Mangel’.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer : Hoe veganisme de wereld redt

Lokale omroep Radio Aalsmeer ontvangt deze week onder meer de groenste vingers van Aalsmeer, is op zoek naar de Super Juf en Super Meester en een interview met een topsporter uit Aalsmeer. Ook een vleesactiviste schuift aan in de studio om haar verhaal te kunnen vertellen en aangezien donderdag de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: