001 -Brouwer Transport
De Schakel maakt leeskilometers naar Londen en Berlijn

De Schakel maakt leeskilometers naar Londen en Berlijn


Geplaatst op: 30 mei 2017

Met spetterende optredens over diverse Europese hoofdsteden sloten de leerlingen van basisschool de Schakel vorige week hun projectweek lezen af. 10 dagen lang werden er zoveel mogelijk leeskilometers gemaakt van Vinkeveen naar verschillende Europese hoofdsteden. Bovendien werd er veel geleerd over het land dat in de klas centraal stond tijdens de projectweek.

Doel van de projectweek was niet alleen zoveel mogelijk te lezen, maar ook een ander Europees land te leren kennen. Elke klas maakte (voor)leeskilometers naar een Europese hoofdstad. Welke stad dat was, moesten de leerlingen zelf bij elkaar puzzelen tijdens de startopdracht van de projectweek. Op een kaart in de klas werd vervolgens het aantal leeskilometers naar de verschillende steden bijgehouden: Londen, Stockholm, Parijs, Rome en Berlijn.

De Schakel heeft lezen hoog in het vaandel staan en werkt met “de bibliotheek op school”, een aanpak waarbij structureel wordt samengewerkt met de bibliotheek. Tijdens de projectweek wordt nog eens extra aandacht gegeven aan taalontwikkeling en leesplezier. De week bestond dan ook vooral uit verschillende vormen van lezen: stillezen, samen lezen, voorlezen en boekpromoties. Ook werden er verschillende activiteiten gedaan om de landen en steden goed te leren kennen. Er is veel  geknutseld en zijn er speciale themalessen gegeven. Groep 3 kan inmiddels tot 10 tellen in het Zweeds en de kleutergroepen knutselden een Engelse dubbeldekker. Ook op culinair vlak hebben de leerlingen bijgeleerd, door speciale gerechtjes uit de verschillende landen te proeven.

Er zijn heel wat leeskilometers afgelegd op school, alle groepen hebben hun einddoel gehaald. Ter afsluiting gaf elke klas een presentatie over het land en stad waar ze zoveel over hebben geleerd. Dat varieerde van gedichtjes en liedjes tot toneelstukjes. Een leerzame maar vooral ook hele gezellige leesweek!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Schakel maakt leeskilometers naar Londen en Berlijn

Met spetterende optredens over diverse Europese hoofdsteden sloten de leerlingen van basisschool de Schakel vorige week hun projectweek lezen af. 10 dagen lang werden er zoveel mogelijk leeskilometers gemaakt van Vinkeveen naar verschillende Europese hoofdsteden. Bovendien werd er veel geleerd over het land dat in de klas centraal stond tijdens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: