01 - Nooit Gedacht

Nieuwe expositie bij Galerie Fort aan de Drecht Uithoorn


Geplaatst op: 18 februari 2012

Van 26 februari tot en met 9 april kunt u bij Galerie Fort aan de Drecht een tentoonstelling zien van het kunstenaars collectief Formaat.

Op deze tentoonstelling toont het collectief werk, gemaakt in het afgelopen jaar, rondom het thema SPOREN. Elke kunstenaar heeft dit thema op haar eigen manier ingevuld. Er zijn werken te zien in verschillende technieken, zoals acryl, olieverf, collage, emaille, gemengde technieken, fotografie en ruimtelijk werk.

Het kunstenaarscollectief FORMAAT is afkomstig uit het Gooi. Het is opgericht in 1995 en bestaat op dit moment uit zeven vrouwelijke kunstenaars. Het is een hechte groep die met elkaar ervaringen uitwisselt, elkaars werk bespreekt, inspiratiebronnen deelt en vooral ook samen exposeert. Het werk van de FORMAAT vrouwen varieert van abstract tot enigszins figuratief.

Bij een gezamenlijke expositie werken de kunstenaars meestal volgens eenzelfde thema. U ziet werk van: Betty Boor die door middel van foto's haar interpretatie van het thema sporen weergeeft. Marian Mutsaers doet het weer geheel anders zij heeft als basis de muzikale sporen die nooit meer kunnen worden uitgewist, de sporen in de natuur en ontsporingen. Die zo ook hun littekens kunnen achterlaten.
Gloria Mulder laat met haar abstracte werken sporen zien vanuit andere landen zoals Turkije, Sierra Leone en Ghana. Haar werken tekenen zich door het gebruik van gemengde technieken en aardkleuren. Marja Nieuwendijk heeft ingetogen kleurrijke composities geïnspireerd door een gedicht, 'n lied of 'n krantenfoto.
José van 't Rood laat in prachtige schilderijen de echo van wat eens was terugkeren. Melancholische sporen van het verleden zou je kunnen zeggen. Verder heeft Els Smit het thema geïnterpreteerd met behulp van lijnen. Er is altijd een patroon, een lijn die de ene vorm met de andere verbindt.
Lijnen, ze komen en gaan maar laten hun sporen na. Het werk van Annette v.d. Vegte gaat over de sporen die het kind in haar heeft achtergelaten. Zij heeft daarbij stukjes opgedroogde verf, beschilderd papier, roet, as, marmerpoeder en acrylverf gebruikt.

De opening zal zijn op zondag 26 februari om 15.00 uur en worden verzorgd door 2 leden van de kunstenaars groep met op de piano Karina Kantarova.

Sporen is te zien op donderdag/vrijdag 14.00-16.00 uur en op zaterdag/zondag 12.00 - 17.00 uur

Galerie Fort a/d Drecht
Grevelingen 50
Uithoorn
www.galeriefortaandedrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe expositie bij Galerie Fort aan de Drecht Uithoorn

Van 26 februari tot en met 9 april kunt u bij Galerie Fort aan de Drecht een tentoonstelling zien van het kunstenaars collectief Formaat. Op deze tentoonstelling toont het collectief werk, gemaakt in het afgelopen jaar, rondom het thema SPOREN. Elke kunstenaar heeft dit thema op haar eigen manier ingevuld. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: