02 - Senior  sportief actief 2e week

Digitaal prikbord voor goed nieuws


Geplaatst op: 17 februari 2012

www.hierwordenweblijvan.nl gelanceerd

 

 

Mijdrecht, 16 februari 2012 Door journaal, kranten en internet word je dagelijks overladen met ellendig nieuws. Milieurampen, oorlogen, misstanden, politiek gekonkel zijn aan de orde van de dag. Tijd voor een tegengeluid: hierwordenweblijvan.nleen digitaal prikbord voor positief nieuws. hierwordenweblijvan.nl is een initiatief van Eva&gerben Boogaard.

 

Op hierwordenweblijvan.nl kan iedereen posten wat hem of haar een goed en positief gevoel geeft. Dat kan nieuws in de persoonlijke sfeer zijn, maar ook ontwikkelingen die goed zijn voor Nederland, voor het milieu of de wereld in het algemeen. Hoe groot of klein ook, als het positief nieuws is, hoort het voortaan op hierwordenweblijvan.nl

 

Eva Boogaard: “We zijn echt niet van die softies die overal alleen maar het positieve en mooie van inzien en we zijn ook niet zo naïef dat we ons afsluiten van negatieve gebeurtenissen. Maar we vinden het wel de moeite waard om ook een platform te bieden waar iedereen kwijt kan waar hij enthousiast over is. Van het kleinste menselijk geluk zijn, tot de grootste politieke gebeurtenis.”

 

HOE HET WERKT

Berichten kunnen online worden gepost op de website of kunnen worden getwitterd (#hwwbv). Hoewel goed nieuws volledig persoonsgebonden is en hierwordenweblijvan.nl een open platform moet zijn, hebben de initiatiefnemers er voor gekozen om berichten te beoordelen alvorens ze online geplaatst worden. Eva Boogaard: “Drie dingen laten we niet toe: expliciete aanstootgevendheid, berichten die ten koste gaan van anderen en reclame. We willen het platform zijn voor mensen die goed nieuws en leuke berichten willen delen. Er zijn wel grijze gebieden, want als iemand een eigen bedrijfje is gestart en daar superenthousiast over is, is dat natuurlijk bij uitstek een bericht voor hierwordenweblijvan.nl Wij zullen die afweging zo oprecht mogelijk maken.”

 

KEUKENTAFEL

Eva Boogaard: “Het is een klassiek voorbeeld van zo’n idee dat aan de spreekwoordelijke keukentafel ontstaat, maar waar je dan meestal niets mee doet. Dit vond ik echter een idee dat ik echt niet kon laten liggen en dus hebben we mensen opgetrommeld om het op poten te zetten. En dat is nu gelukt! Ik zou er bijna een berichtje aan willen wijden op onze website.”

 

Kijk voor meer informatie op hierwordenweblijvan.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Digitaal prikbord voor goed nieuws

www.hierwordenweblijvan.nl gelanceerd     Mijdrecht, 16 februari 2012 Door journaal, kranten en internet word je dagelijks overladen met ellendig nieuws. Milieurampen, oorlogen, misstanden, politiek gekonkel zijn aan de orde van de dag. Tijd voor een tegengeluid: hierwordenweblijvan.nleen digitaal prikbord voor positief nieuws. hierwordenweblijvan.nl is een initiatief van Eva&gerben Boogaard. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: