001 - Escaperoom aglemeen
Pinksteren vieren in De Wegwijzer

Pinksteren vieren in De Wegwijzer


Geplaatst op: 31 mei 2017

Zondag 4 juni is het eerste pinksterdag. Dan leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur wordt uit Handelingen 2 gelezen. De koude oorlog werd beëindigd in 1989. En nu? De offensieve gedachten zijn niet van de lucht. In Rusland, in Turkije, in de Arabische landen, zelfs in Amerika. Brussel weet er geen raad mee. De oorsprong is: rivaliseren en overtreffen. Jezus werkt anders. Niet rivaliseren, maar ontfermen. Niet vleien, maar eerlijk zijn. In een onlosmakelijke verbinding met de Vader reikt Hij ons de hand. En door de Heilige Geest worden we bewogen om zijn hand vast te pakken. En de hoorders begrijpen het en doen het. De gemeente van Christus is ontstaan. Een gemeenschap die de hand reikt.

De avonddienst begint om 18:30 uur. De tekst uit Johannes 16:14 staat dan centraal. De Heilige Geest kent het onderwijs van Christus beter dan enige andere leerling. Na Pinksteren gaat de Geest van Christus ons coachen om het onderwijs van Christus in praktijk te brengen. Dan krijgt de hemelse Vader zijn plaats weer terug. En Christus wordt verheerlijkt door de Heilige Geest; Hij verbindt mensen met Christus. Hij schakelt hen in in zijn werk.

Op maandag 5 juni, tweede pinksterdag, is er nog een dienst om 10 uur. Waar zijn wij vol van? Ieder kan zelf zeggen waar hij of zij het over heeft. Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Hoe was het op het Pinksterfeest in Jeruzalem? Allen werden vervuld met de Heilige Geest. En moet je hen eens horen! Kan dit nu ook nog? Als Paulus schrijft aan een van de gemeenten van Christus, zegt hij tot hen: wordt vervuld met de Heilige Geest. Ds. J. van Amstel legt in de verkondiging uit wat dit inhoudt. Dat moet je horen! We zien uit naar de rijke werking van de Geest en daarom bidden we.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pinksteren vieren in De Wegwijzer

Zondag 4 juni is het eerste pinksterdag. Dan leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur wordt uit Handelingen 2 gelezen. De koude oorlog werd beëindigd in 1989. En nu? De offensieve gedachten zijn niet van de lucht. In Rusland, in Turkije, in de Arabische landen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: