001- Uithoorn
Lentewandelingen van Het Hoge Heem!

Lentewandelingen van Het Hoge Heem!


Geplaatst op: 1 juni 2017

Lentewandelingen van Het Hoge Heem!

Alle dagen was het heerlijk om te wandelen…

Vanuit Het Hoge Heem door verschillende woonwijken richting de Amstel. Langs het water waar weer volop  schepen waren te zien en de gezelligheid van de volle terrassen.

Het einddoel was het Rechthuis aan den Amstel:

Het Rechthuis is een monument met een indrukwekkende historie. De naam zegt het al dat in dit Rechthuis ooit recht werd gesproken. Daarnaast heeft het Rechthuis als kazerne gediend. Ook als veerpunt toen er nog geen brug over de Amstel lag. Het werd werd als herberg, aan het jaagpad richting Gouda, uitgebreid met paardenstallen. En zelfs een gedeelte ingericht als werkvertrek voor de toen dienende burgervader. In de 18e eeuw is het Rechthuis tijdens 'De Grote Brand' in vlammen opgegaan en weer herrezen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het gediend als noodhospitaal.

Al met al door de unieke ligging en historie een uitermate geschikte locatie om aan te doen tijdens de wandeling.

Onze bewoners werden opgewacht met een heerlijk koele verfrissing en zowel zoete als hartige lekkernijen.

Dient gezegd te worden dat al deze lekkernijen ons zijn aangeboden voor alle Lentewandelingen  door Hans en Sylvia Tieken, eigenaars van Het Rechthuis aan den Amstel.

De foto’s illustreren dat een ieder hier ontzettend van heeft genoten. Natuurlijk onze hartelijke dank namens de bewoners van Het Hoge Heem, familie en vrijwilligers aan iedereen van Het Rechthuis aan den Amstel voor jullie gastvrijheid!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lentewandelingen van Het Hoge Heem!

Lentewandelingen van Het Hoge Heem! Alle dagen was het heerlijk om te wandelen… Vanuit Het Hoge Heem door verschillende woonwijken richting de Amstel. Langs het water waar weer volop  schepen waren te zien en de gezelligheid van de volle terrassen. Het einddoel was het Rechthuis aan den Amstel: Het Rechthuis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: